Symulator EU07 (i nie tylko) > Infrastruktura kolejowa
Sposoby ustawiania wskaźnika W27.
hejnal:
--- Cytat: "Mariusz1970" ---Rozumiem,że nie ma jakiegoś wskaźnika informującego typowo o max. v na szlaku?
--- Koniec cytatu ---
Nie ma.
--- Cytat: "Mariusz1970" ---i w realu według mnie, takie coś, jak wskaźnik max. V na szlaku powinien istnieć.
--- Koniec cytatu ---
Ale po co? Raz rzucisz okiem do rozkłądu zanim ruszysz i już wiesz.
--- Cytat: "Mariusz1970" ---Czyli W27 przy wyjeździe z Macierzewa może istnieć, albo i nie, w zależności jaką przyjmniemy teroię, co było przed Macierzewem
--- Koniec cytatu ---
Jeśli w macierzewie jest mniejsz predkosć niż 70 to W27 powinien być i w miejscu gdzie stoi jak wjeżdrzamy do Macierzewa powinien informawać o zmianie predkosci i podać tą predkość.
Jeśli w Macierzewie szlakowa wynosi 70 to W27 jest tam niepotrzebny.
--- Cytat: "Mariusz1970" ---(chociaż na stacjach jest mniejsza prędkość niż 70 km/h).
--- Koniec cytatu ---
Na torach głównych zasadniczych obowiązuje predkosć szlakowa z wyjątkioem sytuacji gdzie są ograniczenia stałe lub czasowe.
Mariusz1970:
--- Cytuj ---
Ale po co? Raz rzucisz okiem do rozkłądu zanim ruszysz i już wiesz.
--- Koniec cytatu ---
Niemniej jednak trzeba rzucić tym okiem
Co do Macierzewa stamtąd ruszamy (początek świata), więc odpowiedzi nie ma, a W27 jest.
--- Cytuj ---
Na torach głównych zasadniczych obowiązuje predkosć szlakowa z wyjątkioem sytuacji gdzie są ograniczenia stałe lub czasowe.
--- Koniec cytatu ---
Wjeżdżając w Quarku do Wielkiego Kaca z Koniewic mamy S13 na semaforze (na szlaku 100, a ograniczeń jako takich nie ma przy wjeżdzie do WK i nie wyobrażam sobie, aby ciąć zwrtokę przy 100 km/h, bo nie jedziemy po torach głownych od pewnego momentu). Jak to zrozumieć, gdy wyjedziemy z Wielkiego Kaca do Skwraek powinien tam być W27 ?
hejnal:
S13 mówi: Od tego semafora nie szybicej niż 40. Jest to wieć ograniczenie prędkości. S13 podaje się przy wjeździe na krzywo i w tym wypadku na tory główne dodatkowe a nie na główne zasadnicze które sa przedłużeniem szlaku. Zauważ że jadać bruttem jedziesz na wprost i dostajesz S5. Gdybyś jechał dalej dostałbys S2.
Jadąc z WK do Skwarek Nie ma zmiany predkosći szlakowej (nadal 100). Wyjeżdrzajac z torów dodatkowych czy bocznych nie potrzeba W27 bo to nie są tory szlakowe ani przedłużające szlak. W27 jest tylko na torach szlakowych.
Mariusz1970:
--- Cytuj ---
Od tego semafora nie szybicej niż 40. Jest to wieć ograniczenie prędkości. S13 podaje się przy wjeździe na krzywo i w tym wypadku na tory główne dodatkowe a nie na główne zasadnicze które sa przedłużeniem szlaku.
--- Koniec cytatu ---
No to jak pojadę z ograniczeniem w bok, a poźniej będę jechał dalej do Skwarek po otrzymaniu S5, to jakieś ograniczenie było, ale to nie są tory te głowne zasadnicze, to się nie liczy, dlategoW27 nie pownno być, chyba dobrze zrozumiałem.
Dobra, dla mnie się już to wyjaśniło i rzeczywiście przyjąłem W27 stosowane m.in. do wyznaczania max. v na szlaku (wtedy rysunek Twójmi się nie zagadzał), a poźniej przyczepiłem się do tego, że na dobrą sprawę mogłoby w ogóle nie być W27 i też mechanik sobie poradzi, co wyniakło z Jarkawk-Wilis, ale wyjaśniłeś mi, że W27, to takie ułatwienie dla mechaników.
Jedno jest pewne, że tak jest teraz np. w Całkowie, może nie jest zgodne z realem, ale jest łatwiejsze (bardziej ułatwiające jazdę), bo za każdym razem, przy wyjeździe obojętnie w którą stronę jadę, widzę W27 jedostornny.
Jeżeli, Cie przemaglowałem to sory, ja się na przepisach za bardzo nie znam i na bieżąco analizuję to co widzę w symku i to co piszecie.
P.J.:
dokładnie jest tak jak napisał hejnal.
co prawda jeśli chodzi o całkowo miałem na myśli w moim wywodzie:
Macierzewo--------------Całkowo-----------Wiliś--------------Jarkawki
____________________________________4><7
i oczywiście przez Wiliś Vmax jest 70km/h
ale tak jak pokazał chejnał też może być
Macierzewo--------------Całkowo-----------Wiliś--------------Jarkawki
____________________________4><7
i oczywiście dla tego przypadku przez Wiliś Vmax jest 40km/h
I dla przykładu kolegi hejnała, dlaczego nie ma wskaźnika W27 przy wyjeździe z Wilisia do Jarkawek: otóż ten wskaźnik jest przed Wilisiem i jadąc już w Wilisiu mamy 40km/h. Gdy zaczynamy bieg pociągiem w Wilisu do Jarkawek, maszynista wie że na stacji maksymlan jest 40km/h i gdy wyjeżdza na szlak nie mija nigdzie wskaźnika W27, a więc jest ta sama maksymalna prędkośc co na stacji, a ponowne ustawienie tego wskaźnika było by tylko dublowaniem tego wskaźnika pred stacja bo niczego nowego by nie wnosił. Jednym słowem poco wskaźnik W27 sokro za nim i przed nim ta sama prędkośc maksymalna - po nic.
na Qurk 2007 miłem na mysli takie ustawienie wskaźników W27:
gdy przejazd przez Wilki Kack i Dejawy PO torach głównych z V=100km/h
Skwarki-------------Wielki Kack-------------Dejway------------Koniewice
________10><12______________________12><10__________
lub
gdy przejazd przez Wilki Kack i Dejawy PO torach głównych z V=120km/h
Skwarki------Wielki Kack-------------------------Dejway------------Koniewice
________________10><12_______12><10_____________________
Jak wiadomo nie prawidłowo to wygląda to w tej chwili tak:
Skwarki-------------Wielki Kack-------------Dejway------------Koniewice
____12>_____<12______10>____<10____12>_____<12______
No i niewielka poprawka dla Strzęsowiec Karpice:
poprawka polega na dostawieniu tego wkaźnika pogrubioną czcionką
Strzęcowiec----------------------------Czerwice---------------------------
__________14><12___12><14______________16><12_______
-------------Karpice---------------------------------------------Wostrzewo
12><16___________7><12 _______10><7__________
No i ps na temat Bydgoszy
jest tak dlatego że z tego co pamiętam maksymalna prędkośc przez Bydgoszcz wynosi na każdym torze 60km/h, a przy wyjeździe na szlaki w kierunku Tczewa po torze numer 1 80km/h, po torze nmumer 2 100km/h 100 też do piły i chyba też do torunia a do Inowrocławia 120km/h
Acha sory za tą kreske co zrobiłem przy wskaźnikach ale przestawiąło mi je do lewej storny wiersza. Pozdro
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej