Symulator EU07 (i nie tylko) > Infrastruktura kolejowa

Sposoby ustawiania wskaźnika W27.

<< < (4/14) > >>

Mariusz1970:
Nie wiadomo jak to jest z MAcierzewem, tam jast początkowa stacja, można przyjąć różne sytuacje, że przed Macierzewem było inaczej, za Macierzewem też inaczej lub przed/po jest to samo. Jeżeli przyjąć Macierzewo jako początek świata, to nie ma tam zmienionej prędkości, gdyż to jest początek świata, a przyjmując Twój punkt widzenia W27 stawia się tam, gdzie jest zmiana prędkości, ja natomiast twierdzę, że W27 umieszcza się przy wyjeździe ze stacji na szlak, niezależnie czy była zmiana prędkości, czy nie.
Reasumując Twój pogląd jest taki, że niekoniecznie pociąg wyjeżdżając ze stacji musi mijać W27 przed sobą, bo ma rozkład jazdy np., a mój pogląd jest taki, że powinien mijać zawsze W27 ruszając na szlak.
Jak to powinno wyglądać nie wiem, bo ani ja nie jestem specjalistą w tym kierunku, ani Ty dla mnie wyrocznią też nie jesteś. Widzę tylko niekonsekwencję Twojego poglądu, tzn. że czasami mechanik widzi W27 i ma do dyspozycji rozkład jazdy, czasami opiera się tylko na rozkładzie jazdy.

hejnal:
Wiec może E1 będzie dla ciebie wyrocznią:

--- Cytat: "E1" ---W27. Oznacza miejsce zmiany i obowiązującą od tego miejsca największą dozwoloną prędkość drogową. Kwadratowa czarna tablica a na niej biała liczba wskazująca największą dozwoloną prędkość w dziesiątkach kilometrów na godzinę.
--- Koniec cytatu ---

Mariusz1970:
Owszem E1 jest wyrocznią, tylko pytanie, czy Ty ją dobrze inerpretujesz?
Zgodzisz, się ze mną, że Twoj punkt widzenia jest niekonsekwenty?

hejnal:
Interpretuje ją tak:
Jeśli szlakowa się zmienia to jest W27. Jeśli szlakowa się nie zmienia np. w Całkowie to W27 nie ma.

--- Cytat: "Mariusz1970" ---Zgodzisz, się ze mną, że Twoj punkt widzenia jest niekonsekwenty?
--- Koniec cytatu ---

Nie. Nie zgadzam się. W27 nie informuje o samej szlakowej tylko o miejscu w którym sie ona zmienia.

Piotrek:

--- Cytat: "Mariusz1970" ---Widzę tylko niekonsekwencję Twojego poglądu, tzn. że czasami mechanik widzi W27 i ma do dyspozycji rozkład jazdy, czasami opiera się tylko na rozkładzie jazdy.
--- Koniec cytatu ---

Przede wszystkim trzeba patrzeć na "służbowy", W27 służy tylko dokładnemu określeniu miejsca zmiany predkości (słupki masz co 100m, a zmiana prędkości np. 31,47km). Poza tym maszynista, który ma "papiery" na daną linię, wie gdzie i kiedy następuje taka zmiana.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej