Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje
Quark-elektryfikacja cz.1
pudel:
u mnie wszystko dziala jak nalezy
dla leniuchów i tych ktorzy nie umieja zmieniac taboru badz nie chca wklejam zmodyfikowany plik scn - wystarczy wgrac do paczki mariusza i defilera i jeździć :)
http://hyperupload.com/download/0269806a94/Quark_Mce_moje.scn.html
EU07-457:
Dopiero teraz miałem okazję przejechać się na szlaku Wielki Kac - Skwarki pod siecią. Naprawdę super, świetna robota.
Znalazłem jednak 2 błędy:
- przy wjeździe pośpiesznym do Wielkiego Kaca semafor wjazdowy wskazuje sygnał S13, powtarzacz zaś Sp1 (powinien wskazywać Sp4),
- przy wyjeździe z Wielkiego Kaca do Skwarek na sieci wciąż wisi wskaźnik We4a, czyli de facto nie możemy dojechać do Skwarek ;)
Mariusz1970:
Co racja to racja, ale ze mnie taki kolejorz jak z koziej d. trąba, ale wybaczcie, takimi detalami nie będe się zajmował.
Wybaczycie?
PS
Jak Wy kolejarze możecie zapamiętać te wszystkie sygnały, znaki, przepisy. Kodeks jakiś np. karny, to mały pikuś :)
Dodano po 1 godzinach 16 minutach:
A jednak:)
Co do wskaźnika We4a, to w pliku quarkmc281.scm należy zaremować:
--- Kod: ---
include tr/IzoKoniec17.inc -50.4999 5.8 -1132.0 180.283 We end
--- Koniec kodu ---
Co do Sp1 to już mi naprawdę darujcie.
EU07-483:
Zjazd do szopy na Sz jest troche dziwny - Ms2 byłby lepszy.
Mariusz1970:
No właśnie się tak zastanawiałem, który byłby lepszy, bo niby manewry, a długa jednak jazda, która kończy się zjechaniem do szopy. Manewry co prawda były, ale ok. 25 km wcześniej, póżniej długa jazda z prędkością max. W Skwarkach mech dostaje S2. Miałem MS, ale zmieniłem na Sz, a nie znam się tak bardzo na przepisach. Zastosowany semek tylko w zasadzie pozwala na MS lub Sz.
W sumie z punktu widzenia logiki, to pasuje mi bardziej Sz.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej