Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje
Quark-elektryfikacja cz.1
Mariusz1970:
Dzięki Krzyśkowi626, który poprowadził druty Wielki Kac-Skwarki, mogę zaprezentować pierwszą część elektryfikacji (wiem, iż szykują się różne odmiany reaktywowanego Quarka i pewno lepsze).
W zaprezentowanej nowej misji mamy do wykonania zadanie:
--- Kod: ---Dojechać na żeberko, po przyjeździe i odczepieniu SU45 podczepić się i doprowadzić PE1301 do Koniewic. Tam po otrzymaniu Ms2 na wyjazdowym wypchać skład na żeberko, odczepić i manewrując przyczepić do innego pospiesznego, jechać do Skwarek przez Wielkiego Kaca (4min. postój). W Skwarkach odczepić skład i po 4 min. manewry i powrót do macierzystej stacji do szopy.
--- Koniec kodu ---
Reszta misji bez zmian.
Dla prawidłowego działania misji należy:
1)Posiadać "specjalną" SU, w której nie ma błędu nie zjeżdżania SU do szopy. SU ta znajduje się w paczce defiler/Mariusz1970 lub, dla tych co nie maja podaję link do SU:
http://hyperupload.com/download/023b385168/su.rar.html
2)Aby otrzymać sygnał manewrowy w Koniewicach, trzeba podjechać składem na koniec peronu i odczekać 2 minuty
3)W Skwarkach po otrzymaniu zezwolenia na menewry (po wcześnejszym odczepieniu się od składu) jechać w okolice toru postojowego. Nie ma tam karzełkowych sygnalizatorów i trzeba obserwować zwrotnice, czy się przestawiły. Przestawiają się po 10 sekundach od momentu wjechania na tor prowadzący na tor postojowy.
4)Zmienić sobie tabor- gdyż mam niestandardowy.
Oto link do trasy:
http://www.eu07.pl/userfiles/Q_el_1.rar
Wielkie ukłony dla Krzyśka626 za trakcję.
Życzę przyjemnej jazdy.
EP08_015:
Mi wywala brak eventu. Zapomnialem w jakim incu powinny byc wpisy do tego, jednak wiem ze to ktores z sbl.
Event "392_s2f" does not exist
Event "342_s2f" does not exist
Pozatym co to za wpisy taboru? (eu07_new) i to samo tyczy sie et41. Proszę stosujcie wpisy do taboru publicznego i oficjalnego bo za chwilę będą jakieś pytania co to i skąd to wziaść.
W ostatniej cześci loga widac:
Track does not exist ""
Scene parse error near node
I symek sie wysypal.
Tyle moich uwag.
Tomek6996:
Czy ta(e) SU45 co sie odczepia nie mozna gdzies osobno umiescic na serwerze. Nie chce mi sie sciagac calej paczki gdzie ona jest bo jest mi ona niepotrzebna.
|andy|:
--- Cytat: "Tomek6996" ---Czy ta(e) SU45 co sie odczepia nie mozna gdzies osobno umiescic na serwerze. Nie chce mi sie sciagac calej paczki gdzie ona jest bo jest mi ona niepotrzebna.
--- Koniec cytatu ---
Link do SU45 jest podany na początku wątku. Gdyby ktoś dalej nie mógł go znaleźć to kopiuję: http://hyperupload.com/download/023b385168/su.rar.html
Mariusz1970:
Proszę jeszcze raz pobrać trasę i SU, gdyż wprowadziłem małe poprawki, ale znaczące np. był problem SN61, który w pewnej mijance nie otrzymywał zezwolenia na odjazd, praktycznie likwidacja zależności czasowych, wjazd SN61 do Skwarek uzależniony jest czy jedziemy pośpiechem Koniewice-Skwarki czy nie, SU była źle zwymiarowana, na co zwrócił uwagę Andy.
Przepraszam za kłopot.
Teraz odpowiedzi:
1)Epek:
a)Nic nie robiłem z semkami, nie ma tam nowych semków, jest tak jak w Quarku-MCz. Jeżeli nie poradzisz sobie, to będziemy walczyć dalej. Sciągnij może Symka z download.
b)co do błędu Track does not exist ""
Scene parse error near node
prawdopodobnie ma to związek z punktem 1a, coś u Ciebie jest skaszanione.
Ja tylko w quarku dokleiłem trakcję i zmieniłem eventy. Nic mniej nic więcej.
Czy Ty na pewno odpalałeś Quarka ? :), gdyż eventy eventy s2f znajdują się w katalogu MZD, a Quark nie odnosi się do tego katalogu.
c)wpisy taboru- jak to wpisy normalna rzecz. Jeden ma drugi nie. Napisałem dostosować do taboru, który ktoś posiada. Nikt nikogo nie zmusza do pobrania trasy. Pobierze, dostosuje sobie (nie widzę problemu), nie pobierze nie będzie musiał dostosowywać.
Ilekroć sam dostosowywałem trasy (prawie zawsze) do swojego taboru.
2)Tomcio, link do tej SU jet w pierwszym poście.
Pozdrawiam
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej