Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Generator wpisów taboru

<< < (3/7) > >>

Mariusz1970:
No przecież napiałem:

--- Cytuj ---
Mutopompce chodziło może o to, aby program poszukiwał wszystkich modeli, jaki ma zainstalowany user...
--- Koniec cytatu ---

Ty napisałeś:

--- Cytuj ---
Ściągam ten plik (exek czy cuś). Odpalam go w katalogu (czy symka, czy innym nie ważne) i NIC nie robię!!! Po prostu "program sam szuka sobie taboru jaki mam zainstalowany" i z tego taboru sam sklecam sobie składy.

--- Koniec cytatu ---

Dalej to było jak poradzić sobie, jakby kolega nie mógł sobie poradzić z wymyśleniem algorytmu, a baza ułatwia sprawe (coś na wzór dynamic.dat)
Prawdą jest, że dla nowych, modyfikacja to może być trudność, ale można napisać narzędzie, które w mocny sposób to ułatwi.
Jak będzie tak będzie.

MuNiO:

--- Cytat: "PEKAP" ---Niestety ale pojawia się taka informacja:

http://img243.imageshack.us/img243/7973/noqj5.jpg
--- Koniec cytatu ---

Przeciez pisze jak byk :
Uwaga!!! Program raczej wymaga zainstalowanej platformy NET Framework 2.0!!!

Butchy_83:

--- Cytat: "MuNiO" ---
--- Cytat: "PEKAP" ---Niestety ale pojawia się taka informacja:

http://img243.imageshack.us/img243/7973/noqj5.jpg
--- Koniec cytatu ---

Przeciez pisze jak byk :
Uwaga!!! Program raczej wymaga zainstalowanej platformy NET Framework 2.0!!!
--- Koniec cytatu ---

ten wpis został dodany zanim kolega @PEKAP napisał swój post

--- Cytat: "ROBO89" ---

--- Cytat: "Butchy_83" ---
(...)aha i jakbyś mógł na jakiś inny serwek to wrzucić bo już ten link jest martwy (...)
--- Koniec cytatu ---

Nie jest martwy link - przed chwilą sprawdzałem. Może z powodu małego rozmiaru programu (jakieś 40KB!!!) odniosłeś wrażenie, że się nie ściąga (nie zauważyłeś nawet) - sprawdź na dysku czy ci się na pewno nie ściągnęło lub spróbuj jeszcze raz. Albo może zastosowałeś metodę "zapisz jako" z powyższego linka, mimo że plik jest na R_pidzie i trzeba na niego kliknąć.
--- Koniec cytatu ---

coz, nie chodzi o to ze nie zauwazylem ze mi sie sciagnelo czy cos;) po prostu:
Possible reasons:
Download-session expired. Direct-links last a few minutes for free users.
You requested this download-session from a different IP than yours. If you use AOL, try a different browser.
If nothing helps, getting a premium-account will override the IP-check, which means it will solve this problem.

Z tego powodu ponawiam prosbe o zmiane serwera. Byłbym wdzieczny.
Pozdrówka

Mariusz1970:
Tak sobie myślę nad pomysłem Mutopomkowym pełnej automatyzacji i chyba bez bazy bedzie ciężko, bo jak odróżnić teksturę loka czy wagonu od innych tekstur elementu modelu lub jak odróżnić dumba od loka z kabiną. Nie wiem czy można tekstury usytematyzować (może poprzez znak "-" zawarty w teksturze, bo rzucił mi się w oczy) i chyba głęboko trzeba wchodzić w model, aby stwierdzić, czy kabina jest czy jej nie ma (czytać zawartość mmd modelu).
No ale wszystko jest wykonalne, kwestia tylko ceny.

PEKAP:

--- Cytat: "Butchy_83" ---ten wpis został dodany zanim kolega @PEKAP napisał swój post
--- Koniec cytatu ---

Przepraszam, że zmieniam temat ale jak pisałem swój post (Wto Gru 05, 2006 08:22) to adnotacja dotycząca Frameworka nie była jeszcze uwzględniona. Zapewne pojawiła się ona o tej godzie, o której był zmieniany post kolegi ROBO89 (Wto Gru 05, 2006 19:15)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej