Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Generator wpisów taboru
ROBO89:
Stworzyłem właśnie taki programik, który może się komuś przyda, a szczególnie tym, którzy lubią sobie pojeździć rożnym taborem na tych samych trasach, albo wstawić innego loka sterowanego przez ai... Program generuje wpisy, które następnie trzeba skopiować do pliku scenerii (*.scn) w odpowiednie miejsce. Na razie dotyczy to tylko lokomotyw, zespołów trakcyjnych, wagonów silnikowych i machajki (czyli oprócz wagonów). Program ułatwia (przynajmniej w małym -narazie- stopniu) wprowadzanie takich wpisów.
Wersja 1.alfa: http://rapidshare.com/files/6109092/RK_Generator_wpis_w_taboru__do_Maszyny__1_alfa.exe
Proszę o różne propozycje i uwagi na forum, mimo że to pierwsza wersja.[/img]
Uwaga!!! Program raczej wymaga zainstalowanej platformy NET Framework 2.0!!!
PEKAP:
Niestety ale pojawia się taka informacja:
http://img243.imageshack.us/img243/7973/noqj5.jpg
Butchy_83:
--- Cytat: "ROBO89" ---Stworzyłem właśnie taki programik,
--- Koniec cytatu ---
Witam,
w swoim czasie zacząłem pisać programik podobny do Twojego, tylko z automatycznym wklejaniem do wpisu, czyli że miał wyszukiwać plik scn, przeszukiwać go pod kątem wpisu do taboru i dopiero zamieniać na nasz wybrany wpis. Jednak o ile pamiętam, nie chciało mi się samemu tworzyć algorytmu wyszukiwania łańcucha w łańcuchu (gdy szukany łańcuch nie był na początku przeszukiwanego łańcucha) no i projektu nie dokończyłem;) mimo że "mi nie padnoł dysk" ;) w wolnej chwili sprobuje jednak sie wziąć za to, bo to mimo wszystko byłby przydatny programik, szczególnie dla młodych adeptów sztuki MaSzynowania;)
btw @ROBO89 w czym to pisałeś i czemu potrzebuje frameworka net. ?
aha i jakbyś mógł na jakiś inny serwek to wrzucić bo już ten link jest martwy i niestety nawet nie moge sprawdzić działania Twojego programiku, a wygląda bardzo przyjaznie.:)
pozdrawiam
EP08_015:
Program bardzo ciekawy jest i podoba mi się. Działa u mnie dobrze i prawidłowo generuje wpis. Faktycznie mozna by dołączyć funkcję dodawania wpisu do wybranej scenerii w programie. Ciekawe jakby to rozwiązac? może na wzór programu meteo.exe?
Jesli kolega nie wie jak on działa to przypomnę iż program korzysta z pliku inc gdzie tworzy parametry atmo. W scenerii zamiast na stałe dodawać linijkę atmo, daje się wpis INCLUDE ATMO.INC END
Niewiem by tutaj się to sprawdziło bo program musiałby umieć odczytać tory na których dało by się skład wstawić a przynajmniej lokomotywe.
Mutopompka:
Programik może i jest dobry, ale mam parę pytań:
a) czemu MUSI koniecznie wymagać platformy .NET???Sam mam XP-ka i nie instalowałem tego bo po prostu zbędne to jest dla mnie.
b) A czy w dalszych wersjach planowane jest "poszukaiwanie" taboru zainstalowanego u usera?
c) czy możesz "przekształcić" ten kod, aby odpalany był na wszystkich platformach (nawet win9x)?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej