Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Realistyczna trasa kolei piaskowych
JONIN_EZT:
jedno dobre że nie przepadło bo by była tragedia. Dobrą metodą jest też nagrywanie na CD. Chociaż ja robie to w inny sposób poprostu zapisuje 3 te same pliki w różnych miejscach i jest GIT.
201E-003:
Mam skromne pytanie. Czy trasa będzie sięgała bardziej na zachód ? (Pyskowice, Piekary Śląskie) itp. Pytam z ciekawości, więc proszę nie odpowiadać "jak zrobisz to będzie" ;)
Żabek:
Nie mam w zwyczaju odpowiadać w ten sposób :)
Co do rozwijania scenerii - już w chwili obecnej ten wycinek, który jest zrobiony ładuje się prawie 10 minut. A nie jest jeszcze skończony. W planach przyszłych wersji jest przede wszystkim budowa Szczakowej Południe i pól piaskowych (Pole Przymiarki i Ciężkowice). Dopiero później będę myślał o KP Kuźnica Warężyńska i KP Kotlarnia wraz z oboma PTKiGK.
Pozdrawiam
Damian
PS.
Jeśli masz jakieś materiały dot. omawianych przez Ciebie fragmentów to zawsze możesz się podzielić :P
ENKA:
Żabek:
Możesz wymienić programy z których korzystasz do tworzenia scenerii? ;>
Żabek:
Witam!
Najpierw odpowiem - korzystam z 3ds max - do edycji terenu i wszystkiego poza torami; z jETa - do edycji torów, przypisywania nazw itp; z Notatnika - do poprawiania bzdur, głównie z tego pierwszego :P
Może to śmieszne, ale do tworzenia elementarnych eventów korzystałem z Excela :P
A teraz to, co mam do przekazania: podjąłem nierówny bój ze zwrotnicami. Wszystkie trzeba było kłaść od nowa, ale to już za mną. Teraz najwyżej edycja kilku punktów.
Prace nad scenerią postępuja powoli acz stale. Pojawiły się rzeki: Biała i Czarna Przemsza oraz Bobrek. Jeszcze powinien być tzw. Kanał Główny w Jaworznie i różnego typu zbiorniki, osadniki, stawy itp.
W najbliższych planach jest poprawa trakcji w kilku miejscach, tekstury podkładów pod zwrotnice i zabawa z terenem (np. budowa innego typu mostu samorozładowczego).
Pozdro
Damian
PS.
Poważnie się zastanawiam czy nie przydałby się jakiś 'pomocnik' :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej