Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Realistyczna trasa kolei piaskowych
Helmutt:
Jednak zdawajmy sobie sprawę, że engine syma chyba nie da rady obsłużyć pełnej procedury "obsługi" wagonów rolkowych na moście podsadzkowym. Pozostanie nam wolne przejechanie ze składem przez most. Oczywiście w odpowiednim kierunku;)
Żabek:
Taki komunikat pojawił się dzisiaj przy próbach pracy nad trasą. File -> Open recent. Przy normalnym sposobie otwierania (File -> Open) też wyskakuje ten sam błąd.
Co prawda jest backup, ale stary.
Cofa mnie to o kilka miesięcy w pracach nad scenerią ;( Chyba, że ktoś wie co się stało 3ds-owi...
Pozdro
Damian.
PS. Nie jest to wymówka typu "padł mi dysk"...
Sakorius:
Miałem podobny problem, gdy w czasie zapisu pliku zresetował mi się komputer, wówczas plik ze scenerią się uszkodził i już nie dało się go otworzyć. Ale jest ratunek, otóż 3dmax co kilka minut robi "autosave'y", a znajdują się one w katalogu "autoback" zazwyczaj mają rozszerzenie *.mx lub *.max. Znajdź najnowszy plik w tym katalogu i uruchom go tak jak normalnego *.max-a lub jeśli jest to plik *.mx, zmień jego rozszerzenie na *.max i dopiero wtedy odpal. Ja w ten sposób "uratowałem" spory kawałek swojej trasy, bo - podobnie jak Ty - miałem stary backup ;)
Żabek:
Nie wiem jak Ci dziękować :D
Działa bez zarzutu. Jak zobaczyłem tamten mój backup to się złapałem za głowę - tam nawet trakcji nie było!
defiler:
To masz nauczke, ze nalezy robic backupy i to jak najczesciej. Sam sie o tym przekonalem na wlasnej skorze wiele razy :-)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej