Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Linia 61 - v1 wydana!
Sm 42 driver:
@Bohun: Można wiedzieć jakie zmiany wprowadziłeś względem wcześniejszej wersji? [tej, do której linki usunąłeś].
Marconi:
--- Cytat: bohunIC w 23 Maja 2008, 08:37:46 ---Panowie, jak mam być z wami szczery, to jak wyobrażacie sobie to; wydać i sobie dostosujemy? Jak?
--- Koniec cytatu ---
Wg mnie nie powinno to stanowić większego problemu. W miejscach, gdzie Fps spada powiedzmy poniżej 10, wyciąć infrastrukturę, która nie ma wpływu na działanie scenerii i przenieść ją do osobnego pliku. Ci, którzy posiadają słabsze maszyny, pozostaną przy wersji podstawowej, a ci z mocniejszym sprzętem albo dołączą plik w całości poleceniem include, albo dołączą wybrane elementy. Oczywiście plik dodatkowy musiałby być w miarę dokładnie opisany. Zapewne sceneria straci nieco na atrakcyjności, ale nie ma nic za darmo.
bohunIC:
Jak chcecie bardzo to wystawie Wam scenerie, która bedzie zawierać tylko szlak, trakcje i teren. Tkz pustynia, wtedy FPS będzie dochodzić nawet do 40. Skoro ma być realna to musi być realna z tymi wszystkimi bajerami. No to rzuce okiem jeszcze raz czy da się coś z tym zrobić i czy są jakieś szanse na to żeby jakoś poprawić FPS.
Sm 42 driver:
Może spróbuj wyrzucić trochę tej trawy bo z doświadczenia/eksperymentów wiem, że żre FPS jak nie wiem co.
youBy:
A może Tobie się gdzieś trójkąty nakładają w terenie? Takie rzeczy potrafią mocno dać po FPSach. Ewentualnie w jakimś modelu są trójkąty mikro tudzież zbliżone na odległość rzędu dokładności floata.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej