Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Linia 61 - v1 wydana!
mk1992:
To co proponujesz ? Czy w związku z tym mamy sobie odmówić przedłużenia trasy ? Przeczytaj co napisał El Driver, to jest bardzo dobre rozwiązanie i chyba jedyne.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Bytom i Chorzów Stary są o wiele mniejsze od Tarnowskich Gór. Moim nie skromnym zdaniem są jak najbardziej wykonalne. Katowice są duże, fakt ale mamy za to ich plan. Tzn.: ja mam. Czemu by nie spróbować ?
A co do TG, to może masz jakiś pomysł na wykonanie tej stacji ? Jeżeli można by pociągnąć trase do Chorzowa Starego lub nawet Batorego to nie ma mowy o pominięciu Tarnowskich Gór, chyba że przez Gliwice...
Ale nie przesadzajmy...
Pozdrawiam !
Rozi:
--- Cytat: 201E-003 w 04 Grudnia 2007, 17:48:53 ---ad. a) Realna? Jeśli wytniesz cokolwiek, to nie będzie realna.
--- Koniec cytatu ---
To skoro się tak czepiasz, to ona nigdy nie będzie realna, bo zawsze coś zostanie wycięte.
Według mnie, nie ma co dzielić skóry na niedźwiedziu. BohunIc wykonuje dobrą robotę i niech skończy to co zaczął. Nie ma potrzeby podnosić od razu poprzeczki na 2m. Z pewnością ta sprawa się w przyszłości rozwiąże.
Pozdrawiam
201E-003:
No dobrze, pracujcie nad tym, nikomu nie bronię. Kwestia jest jedynie taka, że o ile Częstochowa - Herby to głównie szlak przez łąki/lasy, to odcinek od Tarnowskich Gór do Katowic to plątanina torów i dziesiątki tysięcy budynków (widocznych z torów) w naszej konurbacji. Więc jeśli wiecie za co się zabieracie, to macie moje błogosławieństwo. Z tym, że będę również pierwszym krytykiem z racji tego, że odcinek od Miasteczka Śląskiego do Bytomia znam bardzo dobrze. W związku z tym będę się starał wyłapywać wszelkie nieścisłości.
--- Cytat: Rozi w 04 Grudnia 2007, 20:33:48 ---To skoro się tak czepiasz, to ona nigdy nie będzie realna, bo zawsze coś zostanie wycięte.
Według mnie, nie ma co dzielić skóry na niedźwiedziu. BohunIc wykonuje dobrą robotę i niech skończy to co zaczął. Nie ma potrzeby podnosić od razu poprzeczki na 2m. Z pewnością ta sprawa się w przyszłości rozwiąże.
Pozdrawiam
--- Koniec cytatu ---
Nie chodzi o czepialstwo, otóż to, niech autor zrobi to co sobie zaplanował, czyli jeśli już, to do Kalet. A co do wycinania "czegoś" - nie miałem na myśli wycięcia jednego toru ale dajmy na to 150. Drobna różnica jest ..
Nie mieszajmy się więc do jego pracy, on co zaplanował to zrobi. A dalekosiężne plany wyjdą tak jak poprzednia próba budowy linii do Katowic.
"Po owocach go poznacie"
Z mojej strony EOT, już dosyć tutaj naTROLLiłem.
pozdze:
--- Cytat: bohunIC w 04 Grudnia 2007, 16:07:33 ---Wszystko fajnie tylko kto zrobi ten odcinek do Zdunskiej Woli?
--- Koniec cytatu ---
W scenerii nad ktora obecnie slecze jest oprocz "linii kaliskiej" kwalek weglowki. Mianowicie: Chorzew Siemkowice-ZWK-Poddebice. Czytajac ten watek o twoje trasce poprostu wpadl mi pomysl do glowy ,ze skoro beda Herby Nowe to te 55 km pomiedzy Herbami a Chorzewem [mlodzi MK nie mylic z Chorzowem] warto by zrobic. I ja wstepnie wyrazam ogramna chetke na zrobienie tego odcinka.Z tym ,ze zaznaczam : prace rozpoczolbym dopiero najwczesniej w polowie przyszlego roku! I jest to i tak optymistyczny termin.Problem tam jest taki ,ze nie jezdza pospiechy (poza jednym pielgrzymkowym) i nie mozna zrobic filmu z ostatniego wagonu ;)
bohunIC:
Ku pokrzepieniu serc i ogórków! Kilka screen shotów ze stacji Lisów:
Nastawnia w Lisowie.
Perony. pierwszy z widokiem w kierunku odg. Liswarta, drugi kierunek Kochanowice
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej