Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Linia 61 - v1 wydana!

<< < (65/103) > >>

Żabek:

--- Cytat: Mariusz1970 w 04 Grudnia 2007, 17:04:29 ---Ok, ale nie musisz być tak ostrożny :)
Wystarczyło napisać, iż być może w którymś z nowszych exe będzie to działało.
Nie bój się Żabek na przyszłość takich rzeczy pisać.
Pozdro

--- Koniec cytatu ---
Zaimplementowanie są i eventlaunchery wyzwalane o określonej godzinie i animacja polegająca na przesuwaniu (translacji) oprócz obrotu. Poza tym jest możliwośc robienia skrinów za pomocą F7 zamiast printscreena i wycinania. Czeka na swoją kolej i doczekać się nie może. A wszystko w/w działa :)

mk1992:

--- Cytuj ---a) budowana ma być trasa REALNA?
b) byłeś kiedyś w Tarnowskich Górach?
c) jak sobie wyobrażasz oddzielenie stacji osobowej od reszty?
d) jak sobie wyobrażasz szlak TGA - Miasteczko Ślaskie? Wzdłuż szlaku drzewa gdy po obydwu stronach kilkudziesięciotorowe grupy stacji rozrządowej z dwiema górkami?
--- Koniec cytatu ---

a) REALNA
b) Przejeżdżałem
c) Wyobrażam sobie to tak, żeby zrobić całą stacje osobową, zakład taboru. Innego wyjścia nie ma. Chyba, że masz lepszy pomysł ?
d) Zrobić szlak, las to nie będzie problem a grupy stacji i górki....przyznam bez bicia, nie mam pojęcia.

El Mecánico:
A nie można zrobić na jednym i drugim końcu towarowej (i wzdłuż jeśli takowe są) rozjazdów z torów głównych na stacyjne, które na przyszłość (tutaj myślę o SPT) można by uzupełnić, a tymczasowo zrobić tylko, powiedzmy, cztery najbliższe torom głównym? Tak samo w rejonie osobowej, a resztę na razie trawą obsiać.

mk1992:
Wiesz o tym samym pomyślalem ! Ale wolałem się powstrzymać. Jeżeli ktoś myśli tak jak ja, to da się jednak przedłużyć trase i Tarnowskie Góry zrobić.

Pozdrawiam !

201E-003:

--- Cytuj ---a) REALNA
b) Przejeżdżałem
c) Wyobrażam sobie to tak, żeby zrobić całą stacje osobową, zakład taboru. Innego wyjścia nie ma. Chyba, że masz lepszy pomysł ?
d) Zrobić szlak, las to nie będzie problem a grupy stacji i górki....przyznam bez bicia, nie mam pojęcia.

--- Koniec cytatu ---
ad. a) Realna? Jeśli wytniesz cokolwiek, to nie będzie realna.
ad. c) A cała grupa TGA łącznie z torami na których stoją wagony sieciowców za nastawnią TGA, cała grupa za nastawnią TGA1? To wszystko de facto łączy się w całość, nie dasz rady niczego wyciąć.
ad. d) Właśnie o to chodzi, że jeśli zamiast dajmy na to grupy 60 torów wstawisz las, to będzie to paswało jak pięść do nosa.

Moja opinia brzmi: Realne=awykonalne.
-------------------------------------------------------

Widzę, że chyba nie znacie realiów stacji Tarnowskie Góry. Troszkę się nachodziłem po jej torach i wiem jak sprawy się mają. Tylko cztery tory? W jaki sposób, jeśli droga zwrotnicowa biegnie pod takimi kątami jak na tym zdjęciu?
http://transport.asi.pwr.wroc.pl/0.1A/tournee.php?p=23650

A choćby nie było ich widać. Sieć trakcyjną nad całością widać, jak więc zrobić kilkaset bramek z kilkuset kilometrami przewodów?
-------------------------------------------------------

Tak, jeśli tak ma to wyglądać i ma być to sceneria realna, to zaprzestać, mimo, że mieszkam na szlaku, który planujecie zbudować i miło by było pojeździć po 'swoim'. Stacja Tarnowskie Góry  to nie tylko dwa tory główne i odchodzące od nich X torów dodatkowych. To wielka, nieprawdopodobnie splątana i zależna od siebie złożona całość. A stacje Bytom, Chorzów Stary? Katowice? Też po 4 tory? Kolejne absurdy.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej