Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje

trasa Krzyżowa - Drawowo Gł. do pobrania

<< < (6/36) > >>

Mariusz W.:
Mi się w trasie nie podoba to, że jeśli chcem jechać ET22, to muszę grzebać w plikach *.scn i zmieniać wpisy.

youBy:

--- Cytat: "Mateu" ---... Np zwrotnice maja r=300 m a na nich jest juz 40 km/h.
--- Koniec cytatu ---
Tylko że zwrotnica to mechanizm, który nie ma zwykłych szyn jako iglic, i dlatego jeździ się po nich wolniej. Zobacz, że na łuku o promieniu 1200 metrów można jechać powyżej 120 km/h, a na zwrotnicy L=65m R=1200m jest ogrniczenie do 100

MTVXL4:
Kolejarz napisał:
--- Cytuj ---Witam trasa bardzo fajna zauważyłem tylko jeden problem mianowicie po włączeniu En57 (w scenerii "full" gdzie jest napisane że trzeba stacje opuścic szybko) czekałem na wyjazd jakieś 45min i nic reszta jest ok.
--- Koniec cytatu ---

U mnie jest tak samo, proszę o wyjaśnienie tego problemu.

Bujo:
U mnie nie było zadnych problemów z ta misja z En-57, co prawda trzeba bylo chwile poczekac na sygnal odjazdu. Przy okazji zauwazylem (korzystajac z mozliwosci jakie daje nowe "exe") ze lokomotywa tego skladu towarowego przed którym niby "uciekamy" miała opuszczone pantografy podczas jazdy troche to dziwnie wygladalo. Ogólnie trasa super tylka kilka przystanków miedzy stacjami by sie jednak przydalo. No i mam nadzieje ze sie pojawia sklady towarowe do prowadzenia.

Mati_An:

--- Cytat: "Mateu" ---pierwszy semafor samoczynnej nie moze byc kolo semafora wjazdowego
--- Koniec cytatu ---

Chyba, że dorobić wskaźniki W19 i W20?

--- Cytat: "Mateu" ---I w WOSie mam dla lukow 560 m juz ogr do 60 km/h
--- Koniec cytatu ---

Mam pytanie czy tak jest w przypadku każdego łuku? Jeżeli tak to bym sobie policzył dla innych wartości promienia i bym poustawiał sensowną prędkość dla każdego szlaku.

--- Cytat: "PEKAP" ---Ze wzoru na prędkośc na zakrętach wynika, że na łuku o R=250m dozwolona szybkośc to 71,151246 km/h.
--- Koniec cytatu ---

Tak ale tylko przy przechyłce toru 150mm.

--- Cytat: "Mariusz W." ---Mi się w trasie nie podoba to, że jeśli chcem jechać ET22, to muszę grzebać w plikach *.scn i zmieniać wpisy.
--- Koniec cytatu ---

W następnej wersji tam gdzie trzeba wstawi się ET41.

--- Cytat: "Kolejarz" ---Witam trasa bardzo fajna zauważyłem tylko jeden problem mianowicie po włączeniu En57 (w scenerii "full" gdzie jest napisane że trzeba stacje opuścic szybko) czekałem na wyjazd jakieś 45min i nic reszta jest ok.
--- Koniec cytatu ---

Ten skład jest uzależniony od pociągu towarowego, który przejeżdża przez tą samą stację. Towarowy nie dojeżdża do niej, więc EZT nie może wyjechać (to też do poprawki).
Postaram się to wszystko poprawić, tylko najpierw muszę pozbierać do kupy 3ds'a.

EDIT: 3ds już działa, można się brać do roboty.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej