Pozwolę sobie również zgłosić w mojej ocenie błędy. Wersja 25.10 czysta - świeżo zainstalowana, bez modyfikacji istniejących plików lub dodania nowych.
EN57KM:
- w obu jednostkach obsługiwanych z kabiny B - model maszynisty lowpoly pokazuje się z błędną teksturą na końcu członu (między członem Rb, a S) - w samej kabinie pusto;
- obsługa pantografów z kabiny B jest taka sama jak z kabiny A (próba opuszczenia ,,przedniego" pantografu kończy się opuszczeniem pantografu A), automechanik nie ma takiego problemu i obsługuje pantografy normalnie;
- po załadowaniu, symulator pokazuje nazwę jednostki KM jako AKM;
- (ogólny) problem wydaje mi się, już znany w poprzednich wersjach: po przejęciu jednostki od automechanika trzeba zresetować kierunek jazdy, inaczej z ,,wybranym" kierunkiem do przodu pojedziemy do tyłu,
Vectron - w odniesieniu do poprzednich postów przejrzałem (czego staram się jednak nie robić, z uwagi na moje obawy, że moja wiedza obsługi testowanych dodatków będzie generowała problemy, oraz by nie robić ,,pobieralni") test dodatków i nie znalazłem wpisu o takiej sytuacji. (przynajmniej u mnie) EU46-514 ma problem z podnoszeniem pantografu - z kabiny A, lokomotywa podnosi przedni (przystosowany do sieci PLK), z kabiny B, nie podnosi żadnego - próbuje podnieść pantograf nieprzystosowany na naszą infrastrukturę (Pantograf O). Stąd też moja myśl - w EU46-514 wybieranie pantografów ma zakodowane na podnoszenie ,,najbliższego względem kabiny (bo innego nie obsłuży)" bez rozróżnienia obu kabin, co powoduje, że ilekroć opuścimy pantograf z kabiny B (jeśli podnosiliśmy z kabiny A) i ponownie spróbujemy go podnieść, lokomotywa będzie próbowała podnieść zły pantograf. Próba wymuszenia podnoszenia innego pantografu niż tego z trybu ,,automatycznego" i próbie podniesienia w kabinie B kończy się jedynie powrotem na tryb ,,automatyczny", tj. zmiany wybranego pantografu z P na O, po użyciu ,,dźwigni podnoszenia/opuszczania pantografu" w kabinie.
Zdaje sobie sprawę, że powód dla którego powstają moje ,,obiekcje" może występować wyłącznie u mnie (obsługowo, instalacyjnie, systemowo) - wolę jednak się odezwać, bo może jednak coś uległo zmianie w porównaniu do przeprowadzanych wcześniej testów przed wydaniem danego pojazdu. Również zdaje sobie sprawę, że gdzieś na forum, lub poza nim ktoś inny mógł poruszyć ten temat i nie wiem o tym. Lub gdzieś ktoś uznał, że jako użytkownicy musimy z tym żyć, bo na chwilę obecną nie da się tego zrobić inaczej.
W załączeniu przesyłam zdjęcia z EN57KM z widocznymi dwoma problemami oraz plik log (według mnie jednostka nie wykazuje błędnego działania). A od Vectrona zdjęcia z kabiny B oraz również log (tak samo - bez widocznych moim okiem błędów).