Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

MaSzyna-Symulator Pojazdów Trakcyjnych (MaSzyna 2 EX NEBULA)

<< < (10/46) > >>

ShaXbee:
1. Bart nie wrzuca swoich wersji modeli dopóki nie ma do czego ich podpiąć.
2. Po co coś co mam nieskończone miałoby się znaleźć na SVNie
3. Jak się nie podoba to sam coś zrób i wrzuć.

SQT:
Wiem że teraz nieda się nic powiedzieć o wymaganiach Maszyny 2 ale mniej więcej jakie wymagania szacujecie ?

Żabek:
Ja ze swej strony mógłbym tylko zaoferować stworzenie jakiejśc trasy (oryginalnej, nie wymyślonej). Skoro nie trzeba robić w 3ds to dobrze - widzę nawet, że jest okienko podglądu 3D, czyli nie trzeba będzie co chwola poświęcać 10 minut na odpalenie MaSzyny, żeby zobaczyć czy Max dobrze wyeksportował jakiś obiekt. Tak więc jeśli znalazłoby się coś dla mnie to ja z miłą chęcią.

PS. Projekt PMP-PW odłożyłem na półkę ze względu na "osiągi" jeszcze nie skończonej scenerii - chyba nikt nie chciałby w porywach 3fps na trasie (3fps na stacji jeszcze nie dokończonej, bez całej trakcji - strach pomyślec co byłoby, gdyby trakcja była i jeszcze jakiś Dynamic jechał)

Quark-t:

--- Cytat: "SQT" ---Wiem że teraz nieda się nic powiedzieć o wymaganiach Maszyny 2 ale mniej więcej jakie wymagania szacujecie ?
--- Koniec cytatu ---

Na Duronie 800 i GF2MX400 jak na razie jest około 30 klatek :) (w terenie gęsto zalesionym i z 40 EU07 w scenerii)

--- Cytat: "Żabek" ---Ja ze swej strony mógłbym tylko zaoferować stworzenie jakiejśc trasy (oryginalnej, nie wymyślonej).
--- Koniec cytatu ---

Powiem szczerze, tworzenie wymyślonej trasy jest toche trudne, bo po licho kombinować, jak w ciągu 20 minut można zrobić trasę realistyczną. Żadnego cudowania z terenem, nasypami itp. Rysujesz linię po mapie - create i juz.
Do tego to genialne wykrywanie kolizji - wstawiasz most a linia sama dopasuje sie do jego wysokosci aby powstał nasyp :)

Więc poszukaj map kolei piaskowych, zassaj dane wysokościowe i idę o zakład, że w 3 dni zrobisz to samo, co w maxie przez 3 miesiące :]

bve2:
@Quark-t ma racje -edytor jest juz niezly.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej