Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
MaSzyna-Symulator Pojazdów Trakcyjnych (MaSzyna 2 EX NEBULA)
Bart:
jeśli chodzi o focenie wysięgników tp przydałoby się coś takiego:
Żabek:
--- Cytat: "admineu07" ---@Quark-t ma racje -edytor jest juz niezly.
--- Koniec cytatu ---
Nie miałem - nie wiem. Widziałem tylko screena z 1 strony wątku.
--- Cytat: "bart" ---jeśli chodzi o focenie wysięgników tp przydałoby się coś takiego:/ciach
--- Koniec cytatu ---
Pamiętać jedynie należy o różnych rodzajach trakcji - chodzi mi o skompensowaną i półskompensowaną, bo do róznych są stosowane różne konstrukcje wysięgników i raczej nie wolno ich pomylić...
Radkos07:
--- Cytat: "Quark-t" ---Powiem szczerze, tworzenie wymyślonej trasy jest toche trudne, bo po licho kombinować, jak w ciągu 20 minut można zrobić trasę realistyczną. Żadnego cudowania z terenem, nasypami itp. Rysujesz linię po mapie - create i juz.
--- Koniec cytatu ---
No to na chłopski rozum zapowiada się jeżdżenie po realistycznych trasach.
SQT:
--- Cytat: "Quark-t" ---
--- Cytat: "SQT" ---Wiem że teraz nieda się nic powiedzieć o wymaganiach Maszyny 2 ale mniej więcej jakie wymagania szacujecie ?
--- Koniec cytatu ---
Na Duronie 800 i GF2MX400 jak na razie jest około 30 klatek :) (w terenie gęsto zalesionym i z 40 EU07 w scenerii)
--- Koniec cytatu ---
nastraja optymistycznie :)
Woropek:
Witam,
A ja mam pytanie/prośbę o małe wprowadzenie w zawartość svn, konkretnie strukturę katalogów i projektów ( jest tam i workspace z .net'a i z dev c++ i pliki makefile?). inna sprawa to czy są jakieś wytyczne co do używanych kompilatorów. Słowem przydałby się kick-start dla ludzi którzy chcą się dotknąć do kodu (skoro jest on juz publiczny i chyba nawet GPL).
Druga rzecz to przyznam się ze juz drugi semestr pisze prace inżynierska pt. "Zastosowanie algorytmów grafowych do planowania, optymalizacji zadań i sterowania pracą sieci kolejowej". Praca nieco teoretyczna, ale jej efektem będzie jakiś program.
W sumie juz myślałem że się nikomu nie przyda do niczego. Inspiracją i jej przeznaczeniem miał być serwer sieciowy dla Maszyny (w dowolnej wersji) w miarę niezależny od samej implementacji maszyny. Teoretycznie do czerwca powinienem to napisać i mam nadzieje ze się to do czegoś przyda.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej