Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

TLK 38205 Sandomierz - Wolica

<< < (3/7) > >>

EP08_015:
A czemu sadzicie ze ten scenariusz nie trafi do paczki? Przeciez wystarczy ze nie bedzie mial bledow w dzialaniu.
Wlasnie go odpalam i u mnie to samo co u kolegi. Nie zaladowalo mnie w pociagu tylko gdzies w debicy. Niewiem jak gdzies indziej ale w debicy brak torow trakcji brak terenu.

I mysle ze blad jest tu:
pliki sa includowane z katalogu include linia053_wrzosy a kolega pliki wrzucil do katalogu sceneru/tlk38205 i tu jest ta niezgodnosc.
Kurcze i dalej niema terenu ale sa tory. Jeszcze wywale stare sbt i sprawdze.

Jest teraz teren ale sa bledy. Budynki nachodza na siebie braki tekstur rozowe dachy niektorych budynkow.
Przejazd otwarty za przejazdem budynek nastawni zla tekstura.
 Podwojne wskazniki.

M79r:
Odpaliłem na innym dysku z zamienionym folderem TLK38205 (bez spacji czy znaczka) Zamieniłem w scn na TLK38205 aby czytało a nie z L053_calkowo i L053_wrzosy. Jednak owe scenerie są potrzebne do tej modyfikacji. I na dysku gdzie nie miałem tej wersji trasy ani w ogóle wrzosów działa normalnie.
Oto ta zmieniona wersja. Mam nadzieję, że teraz działa. PS. Aby na forum nie pisać milion wersji. Tp jeśli można prosił bym  kogoś na priv aby przetestował czy mu śmiga (bo u mnie chodzi ok) - Warunek: musi posiadać trase L053_Calkowo oraz L053_wrzosy, gdyż mój scenariusz wymaga obu tych tras. Ewentualnie wysłał bym samo scn ze składem  do wkomponowania w waszą wersje L053_wrzosy I powinno działać
Ad nachodzących budynków te 4 zostały usunięte. nie wiem jak zamknąć szlabany ?

Obowiązki 15 po raz drugi
+20

EP08_015:
Budynki juz ok ale dalej ta nastawnia zle oteksturowana do tego rozowe dachy i brak tekstur jakis drzewek kolo blokow. Podwojne wskazniki mijam po drodze jeden na drugim i brak tekstury wskaznika radiowego na wylocie z Sandomierza.
Brzegi rzeki rozowe. Wszystkie przejazdy po drodze otwarte. Brak sem wjazdowych do Turowa od strony San. W Swoszowicach jakas rozowa sciana sie ciagnie po prawej stronie. Przed Debica dziwny obviekt przed nami na niebie. W Jerzyniance mijam sklad z rozowymi wagonami. Na wlocie do nurzca zamiast semafora jest druga tarcza ostrzegawcza. Wogule jakies to wszystko rozgrzebane jest.
Wez to dopracuj potem daj do testu. Cala masa bledow graficznych. Brak semaforow wyjazdowych z nurzca. W wolicy zdr nie zaliczylo mi postoju mimo iz zatrzymalem sie pod krzyzem. Bledy w eventach tez sa. Wjazd do wolicy na s2 a wyjazd s1. Duzo ciezkiej pracy przed toba. Radze ci bazowac na gotowej scenerii i to pod wzgledem graficznym jak i rozmieszczeniem semaforow i wskaznikow.
Scenariusz przejechany.

M79r:
Uwaga: w związku z pracami nad scenariuszem TLK38205, który obecnie zawiera kilka błędów, oraz linki nie akceptowalne na forum. Tymczasowo na czas prac nad scenariuszem zamykam ten temat. Po poprawkach (i testach) pojawi się ponownie. PS. adm prosi się o usunięcie/schowanie tematu, na czas prac. Pozdrawiam i dziękuje za wyrozumiałość.

EP08_015:
Z matkiem sie dogadaj. Moze razem to ogarniecie. Matkowu scenariusz towarowy wyszedl swietnie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej