Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje
PASSENGER_PR_&_TLK_PACK by YES
zbych:
Jeszcze co do nowej paczki zauwazone błędy u mnie..
wpis..
node -1 0 5051-304510-1 dynamic PKP\1xxa b_120 111a 0.0 nobody 3 0 enddynamic>> nie ma czegos takiego w mojej paczce.. textura biała- skad ja wziaść???(chyba ze to potraktowac jako bład nie dopisany wpis np.bdu..)
i jeszcze co do scn,Test.. w misji z07-424 .passanger, mozesz jechac jako pasazer w wagonie; wywala zaraz na starcie! musiałem wstawic
EU07 eu07-424 303E 0.0 headdriver 3 1 Pantstate enddynamic???
Co do odpowiedzi@EP-08..nadal nie dowiedziałem sie kto nagle zaczoł zmieniać zasady do tej pory obowiązujace na stronie i dlaczego??? Z prawnego punktu.. jeszcze raz powtarzam ze wszystkie opublikowane twórczosci na stronie symulatora przez ich autorów w przeszłości są do dyspozycji wszystkich z niego korzystajacych i nie wymagaja jakiejś dodatkowej zgody!!!
Nie mówiąc tu juz o takiej sprawie jak >>Moralny obowiązek' niekórych ktorzy właśnie dzieki Symkowi stworzyli swoje dzieła" no ALE NIEKTÓRZY NIE WIEDZĄ NAWET ŻE TAKIE SŁOWO JAK MORALNOŚĆ JEST WOGÓLE W polskim języku???
Pozdrawiam..
|andy|:
--- Cytat: "zbych" ---J
Nie mówiąc tu juz o takiej sprawie jak >>Moralny obowiązek' niekórych ktorzy właśnie dzieki Symkowi stworzyli swoje dzieła" no ALE NIEKTÓRZY NIE WIEDZĄ NAWET ŻE TAKIE SŁOWO JAK MORALNOŚĆ JEST WOGÓLE W polskim języku???
Pozdrawiam..
--- Koniec cytatu ---
Spokojnie Zbyszek, snie warto się denerwować. Wg mnie sprawa powinna zostać rozwiązana tak: w pliku wpisy .txt powinny być wpisy odnoszące się do modeli 1xxa (jednym słowem wpisy powinny być właściwe, zamieszczając je nie łamiecie prawa ani tego pisanego ani tego niepisanego poszanowania cudzej twórczości), a modele, skoro autor z jakichkolwiek względów nie zgadza się na ich publikacje wraz z teksturami (nie będę wnikał w etyczny aspekt takiego postępowania, nie taka moja rola), każdy musi niestety ściągnąć sam wraz z Transylwanią.
Mariusz W.:
No ale do tej pory było tak, że jeśli coś jest publiczne i to w dodatku w Downloadzie na stronie głównej, no to można wziąć, pobrać, poprzerabiać i wystawić jako osobny dodatek. Nie sądze, że wszyscy, którzy zrobili coś na podstawie czegoś do MaSzyny pytali się o zgodę. Jakby tak patrzeć to nawet na opublikowanie tekstury zrobionej, albo "zrepaintowanej" trzeba mieć zgodę. Dla mnie to czysty absurd, żeby pytać się o opublikowanie czegoś, co już jest opublikowane (no tyle, że coś jest przerobione, ale to jest pryszcz akurat w tym przypadku, gdyż to autor przeróbek chce je wystawić).
A swoją drogą, nie widzę nigdzie takiego zapisu, żeby takiej procedury zabraniał.
Dodano po 7 minutach:
Znalazłem coś:
--- Cytat: "[url=http://www.eu07.pl/userinfo.php?uid=257 ---Bartek[/url] w Umowie Licencyjnej, dnia 2004/4/26 23:10:33"]3. Kopiowanie, rozprowadzanie lub uzywanie oryginalnych, jak i zmodyfikowanych na zasadach opisanych w punkcie 2, czesci Symulatora, w szczególnosci tekstur, dzwieków i zbiorów binarnych, do celów nie zwiazanych z uzyciem ich w Symulatorze, wymaga zgody Autora odpowiedniej czesci Symulatora.
--- Koniec cytatu ---
A innych punktach pisze m.in., że tylko jeśli to coś będzie odpłatnie udostępnione, to wymaga zagody.
Czyli wg tego, to użytkownik EP08_015 może takie coś udostępnić bez zgody.
Bart:
A jeśli autor wyraźnie się niezgodził?. Tak wynika z poprzednich postów. Może autor Transylwanii ma te wagony na "wyłączność"?
Mariusz strasznie dużo dyskutujesz może wkońcu byś cokolwiek zrobił? - bo rozporządzać cudzym to wam najłatwiej jest
Mariusz W.:
--- Cytat: "Bart" ---Mariusz strasznie dużo dyskutujesz może wkońcu byś cokolwiek zrobił? - bo rozporządzać cudzym to wam najłatwiej jest
--- Koniec cytatu ---
Nie rozporządzam się, tylko mówię to, jako zwykły użytkownik. A robić to robię - niebawem wyjdą zaaktualizowane wpisy. Gdybym mial takie polecenie, to nawet wydałbym paczkę całościową. Po za tym sporo testuje. Na więcej narazie mnie nie stać, bo nie umiem (co nie znaczy, że nie darzę szacunkiem tych co coś robią).
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej