Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator

Pomoc w doborze karty graficznej do Maszyny

<< < (9/11) > >>

mac310:
To jest ciekawe, bo ja dla sprawdzenia zamieniłem dotychczasowego GTX1050Ti z 4GB na RTX2070S z 8GB i w Wolicy po starcie też mam w okolicy 45-48 FPSów przy wysokich ustawieniach. Karta chodzi na 40%-50%, więc wygląda jakby miała zapas ale coś trzyma klatki poniżej 50. Nie mam włączonej blokady w starterze i w sofcie nVidii też ustawienia domyślne.

Marcin E2rD:
Zapewne procesor. W drugiej kolejności obstawiałbym RAM.

mac310:
A jeśli to procesor to nie powinien być jakoś mocno obciążony jeśli to on miałby być przyczyną? On ma ze 30% obciążenia teraz.

JAN21:

--- Cytat: Cesky Kretek w 14 Grudnia 2022, 03:55:55 ---* Aberracja chromatyczna działa dziwnie, tj. na całym polu widzenia a nie na krawędziach ekranu - albo ten shader się sypie na kartach AMD, albo implementacja jest dosyć dziwna. Nie ma wpływu na fps.
--- Koniec cytatu ---
Wszystkie milkopochodne-exeki mają ten tandetny szejder. Z tego co kojarzę to wystarczy pobrać jakieś shadery od TMJa i podmienić plik "postfx_chromaticaberration.frag". Tam jest już prawidłowy szejderek.

Marcin E2rD:

--- Cytat: mac310 w 12 Stycznia 2023, 17:12:41 ---A jeśli to procesor to nie powinien być jakoś mocno obciążony jeśli to on miałby być przyczyną? On ma ze 30% obciążenia teraz.

--- Koniec cytatu ---

A tak w ogóle jaki masz proc i ile ramu? Ja na i3-12100 mam klatek aż za dużo, a kartę mam sprzed dwóch generacji.
Nie trafiłem na miejsce na jakiejkolwiek scenerii gdzie miałbym jakaś przycinkę. Wszystko chodzi ultrapłynnie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej