Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator
Pomoc w doborze karty graficznej do Maszyny
Frajman:
Witam!
Poszukuję pomocy w doborze karty graficznej do symulatora, gdyż moja zaczęła odmawiać już posłuszeństwa. Tak więc jaką kartę do Maszyny najlepiej kupić żeby dało się grać, a przy okazji nie stracić majątku?
youBy:
Ja mam RTX2060 i póki co ciężko ją przeciążyć poza jakimiś hardkorowymi ustawieniami typu AAx8 + cienie 8k na Drawinowie. Ja kupowałem za 1600 zł, ale teraz widzę ją po 2600 zł.
Kalikowsky:
Polecam coś z Ostatnich gtx a pierwszych RTX. Np (1080 Ti / 1050 Ti / 2060) W przypadku maszyny karta z 4 GB vRAM wystarcza, ale jeśli będzie okazja polecam zakup z 6 lub 8 GB vRAM.
Karty wspomniane powyżej cieszą się dobrymi osiągami, nie potrzeba tez wycinać sobie nerki, a i jeszcze posłużą przez pare ładnych lat
SpawaczTIG141:
Osobiście posiadam jednowentylatorową GTX 1660Ti z roku 2019. MaSzyna na tym sprzęcie działa bardzo dobrze (trzyma 60FPS na monitorze full HD) na pełnym trybie renderowania oraz poszczególnymi opcjami graficznymi ustawionymi tak średnio/wysoko.
Posiada oczywiście 6GB VRAM jednakże już zauważyłem, że zaczyna być to trochę mało.
O tyle ile do maszyny jest to na chwilę obecną wystarczająco, to o tyle do gier typu ETS2 czy ATS jest już tak słabawo. Na prawie najwyższych ustawieniach (jedynie skalowanie na 200% a nie 400%) często pojawiają się spadki FPS do nawet 40, szczególnie na terenach z DLC.
Nie zalecam w obecnym czasie kupować już 1660, poleciłbym bardziej RTX 2060 tak jak to Jubaj pisał powyżej.
Bachus_MK:
Jeśli mogłaby być używana karta graficzna, to ze swojej strony polecam konkretnie GTX 1070 8GB vram, ponieważ posiada ona więcej vramu od RTX 2060 o 2GB, a to moim zdaniem sporo. Wydajnościowo do MaSzyny też niczego sobie, natomiast efekty RT są zbędne. Na znanym portalu można wyrwać dobrego już niereferenta w granicach 1600-1800 zł, a więc i tak taniej niż obecnie RTX 2060. Minusem jest tylko to, że to używana karta, ale jak to mówią - "coś za coś". ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej