Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Wrzosy - otwarte testy
piotrek0804:
Witam !
Na wstępie chciałbym pogratulować autorowi i wyrazić podziw ogromowi pracy włożonej przez autora. Niestety nie miałem zbyt wiele czasu na testowanie, dlatego uruchomiłem tylko scenariusz 8310, przeleciałem w trybie Free Fly na szybko całą trasę i chciałbym dodać od siebie jak na razie dwie sugestie. Pierwsza to składy, nie wiem czy składy wstawione do scenerii są na szybko i są tylko wersją roboczą, czy takie już mają zostać, w każdym razie jest wielki błąd epokowy. Przykładowo jedziemy EP07, która w 2018 przeszła naprawę rewizyjną a po drodze mijamy SM42-1154, która w 2011 roku stała się SM42-1213. Takich przypadków jest więcej. Druga sugestia to modele statyczne. Rozumiem, że trasa powstawała 2 lata, ale w ostatnim czasie zostało wydanych na przykład kilka modeli magazynów, budynków @Toprusa, czy budynek gospodarczy szkoły @Miłosz Dorsz i jeszcze parę innych. Może warto byłoby się zastanowić czy nie podmienić najstarszych modeli złych jakościowo na nowe tego samego typu (dom za dom, magazyn za magazyn, kamienicę za kamienicę), ewentualnie nowe wkomponować gdzieś w jakieś pustki. Myślę, że można by się nawet pokusić o wstawienie modeli które jeszcze nie zostały wydane i są w fazie testów. Wszak sama sceneria też w trakcie testów jest.
hanys:
Trochę przesady w powyższej wypowiedzi. Autor scenariusza przecież nie będzie śledził każdej lokomotywy, która gdzie jak i kiedy miała jakąś rewizję czy przeszła modernizację i jest pojazdem innego typu. A to, że akurat ty wiesz, że owe dwie maszyny mają taką a nie inną historię to nie znaczy, że wszyscy to muszą wiedzieć. To jest tylko zabawa. Gdyby tak na prawdę przyjrzeć się wszystkiemu to połowa taboru musiała by wylecieć ze scenerii bo albo fizycznie go już nie ma, bądź od 10 lat stoi w krzakach. Trochu luzu w majtach.
Joachimowicz:
I nikt nie wymaga, żeby autor dogłębnie kontrolował każdą jedną lokomotywę. Natomiast prowadząc siódemkę w nowej malaturze, mijając elfy w nowych okleinach, można odczuć duży dysonans mijając po drodze składy prowadzone przez zielone siódemki, albo zielone łajki. Tym bardziej, że nie można tu mówić o braku możliwości podmiany, gdyż niewykorzystanych tekstur tych lokomotyw adekwatnych do danego okresu jest naście.
piotrek0804:
Zaznaczyłem, że to sugestie, więc nikomu nie mówię, że ma się ze mną zgadzać.
CX MANIAK:
Witam.
Przejechałem misję z IC 8310 i znalazłem kilka rzeczy które można by poprawić.
1. Tuż za podg. Arkadia przy jednotorze po prawej stronie lewituje sobie kępa trawy. Drobny szczegół aczkolwiek dobrze widoczny z kabiny siódemki.
2. Brak w wielu miejscach zakończeń/kotwień sieci jezdnej na rozjazdach sieciowych. Kilka lat wstecz taka praktyka była często stosowana i akceptowalna, niemniej jednak przy tak pieczołowicie wykonanej scenerii i otoczeniu, kłuje to mnie osobiście w oczy. Choć przyznać trzeba że poprawienie tego wymaga sporego nakładu pracy.
Pozdrawiam serdecznie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej