Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Wrzosy - otwarte testy

(1/79) > >>

MaciejM:
Informuję, że otwarte testy scenerii "Wrzosy" zostały zakończone. Bardzo dziękuję za aktywność w tym wątku! Sceneria zostanie dodana do najbliższego wydania Symulatora "MaSzyna".

Cześć!
Zapraszam do otwartych testów scenerii "Linia053_Wrzosy".

Fikcyjna sceneria "Linia053_Wrzosy" zawiera w sobie podstawową wersję scenerii "Linia_053" od Sandomierza do Dębicy autorstwa @Driver24 z lat 2006/2007, dekoracje, modyfikacje i usprawnienia przygotowane przez twórców @Trus oraz @Transkei oraz zupełnie nowy odcinek Dębica - Wolica autorstwa @MaciejM, nad którym prace trwały w latach 2019-2021. W obecnym kształcie cała sceneria liczy sobie około 160 km szlaku (505 km w przeliczeniu na pojedynczy tor), a szlak kolejowy jest całkowicie zelektryfikowany. Zupełnie nowy odcinek liczy około 91 kilometrów szlaku.

Przed uruchomieniem scenerii sugeruję zapoznać się z plikiem informacyjnym w katalogu /inne/l053_wrzosy/wrzosy_opis.html gdzie znajdziecie odpowiedzi na mnóstwo Waszych pytań.

Czego oczekuję w tym wątku:
- wskazania błędów które znaleźliście, zarówno w scenerii oraz scenariuszach, informując o błędzie należy dokładnie wskazać lokalizację / okoliczności, screen i koordynaty mile widziane
- krótkich informacji w stylu "Scenariusz KS34800 przejezdny!" a jeśli coś nie działa w scenariuszu to opisać dokładnie co się dzieje, log.txt mile widziany

Co jest w scenerii i paczce:
- sceneria "Linia053_Wrzosy", czyli podstawowa Linia053 oraz nowy odcinek 91 km, nad którym pracowałem od lutego 2019 roku
- 5 gotowych scenariuszy: dwa pośpieszne, jeden osobowy, jeden towarowy, jeden scenariusz pociągu służbowego

Znane błędy:
- kierowcy samobójcy mają skłonność do wjeżdżania na przejazdy, tych błędów proszę tutaj nie zgłaszać

Zapraszam do aktywności!
Pozdrawiam,
@MaciejM

RoboBatman:
Parę rzeczy co wychwyciłem i można by poprawić. Robiłem zapoznanie szlaku na ET41-001 na scenariuszu z kontenerami Innofreight. A więc - lecimy z tematem:
1. Nieoteksturowana skarpa w pobliżu kilometra 303+800 linii 085 - skrin "1";
2. Propozycja - fajnie jakbyś gdzieniegdzie losowo podokładał pomiędzy szynami kawałki szyn lub obok torowiska - tak jak tutaj: https://www.lublin112.pl/wp-content/uploads/2020/10/103a35-640x423.jpg
3. Pytanie - czy wskaźnik W16 w pobliżu kilometra 307+500 zawieszony na słupie trakcyjnym to zamierzony manewr? Pytam z ciekawości bo zazwyczaj wskaźniki W16 widziałem postawione na gruncie na dwóch słupkach - tak jak tu: https://tdc.znakowo.pl/thumbs/wskaznik-przystanku-osobowego-w16-znak-kolejowy-21111-6087-310-310-0.jpg - skrin "2:
4. Kilometr 20+000 linii 451 - to samo co w punkcie 1;
5. Propozycja_2 - nie wiem na który rok datujesz WRZOSY, ale na nasycalni podkładów w Mostki Groszki zamiast zielonej stonki PKP, postawiłbym jakąś stonkę z przemysłu z numeracją 2xxx - zrobisz jak uważasz;
6. Propozycja_3 -  nie wiem jak ma się twoja wizja, ale brakuje mi podstacji trakcyjnych na szlakach;

Dojechałem do Jerzynianki póki co. Więcej uwag póki co nie mam

kolejowy15:
Znalazłem coś takiego. Próba przejazdu Impuslem na scenariuszu Kolei Śląskich kończy się wysypaniem torów oraz ulic/dróg.
1. (Respimy) się przed Dębicą na wysokości czterech budynków. screen "1"
2. Okolice Dębicy, brak dróg, torów oraz budynków. screen "2,3"
3. Punkt końca torów oraz dróg, pomiędzy Wrzosy a Nowe-Sady. Brak występuje aż do Sandomierza. screen "4"
4. Okolice Turowa, również brak dróg oraz torów. screen "5"

Do całości dodaje plik "log"

Union Pacific:
Popoludniowy pociag TLK 43150 ze stacji Wolica do stacji Debica Osobowa bez niespodzianek dojechal do stacji Wrzosy. Zaraz za Wrzosami skonczyly sie tory, ale problem juz widze, ze jest zglaszany. Po drodze zauwazylem rowniez, ze elektromagnesy przy torach nie wysylaja lub wysylaja sygnal do SHP z opoznieniem. Loga wylaczylem, poniewaz jechalem bardziej na zapoznanie szlaku na sluzbowym komputerze, ktory lata swietnosci ma dawno za soba, a trzeba przyznac, ze sceneria jest bogato udekorowana. Ogromny szacunek za wielki wklad wlozony w powstanie tego odcinka. Dziekuje.

Miłosz Dorsz:
Nie posiadacie wymaganych plików.

--- Cytuj ---Failed to open file "scenery/linia053/scenariusz_os/l053_tory_dwschod.scm"
Bad include: can't open file "linia053/scenariusz_os/l053_tory_dwschod.scm"

Failed to open file "scenery/linia053/scenariusz_os/l053_wskazniki_dwschod.scm"
Bad include: can't open file "linia053/scenariusz_os/l053_wskazniki_dwschod.scm"

Failed to open file "scenery/linia053/scenariusz_os/l053_drogi_dwschod.scm"
Bad include: can't open file "linia053/scenariusz_os/l053_drogi_dwschod.scm"

Failed to open file "scenery/linia053/scenariusz_os/l053_pozostale_dwschod.scm"
Bad include: can't open file "linia053/scenariusz_os/l053_pozostale_dwschod.scm"

Failed to open file "scenery/linia053/scenariusz_os/l053_zielen_dwschod.scm"
Bad include: can't open file "linia053/scenariusz_os/l053_zielen_dwschod.scm"

Failed to open file "scenery/linia053/debica_dwschod.scm"
Bad include: can't open file "linia053/debica_dwschod.scm"

Failed to open file "scenery/linia053/drzewa_dwschod.scm"
Bad include: can't open file "linia053/drzewa_dwschod.scm"

Failed to open file "scenery/linia053/trawa_dwschod.scm"
Bad include: can't open file "linia053/trawa_dwschod.scm"
--- Koniec cytatu ---

Trzeba pobrać i wkleić w odpowiednie miejsca. https://wiki.eu07.pl/websvn/listing.php?repname=pctga&path=%2Fscenery%2F

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej