Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Wrzosy - otwarte testy
kawup:
Przydało by się wymodelować długie wysięgniki do sieci trakcyjnej :))
matek123:
W maszynowych warunkach prędzej podmienić słupy na bramki. http://www.targowek.info/wp-content/uploads/2013/06/stacja_wilno10.jpg
MaciejM:
--- Cytat: EU40 w 25 Września 2021, 07:24:49 ---Nie bez przyczyny mamy na szlaku przez Nurzec prędkość drogową 100km/h. Droga hamowania 700m została zachowana, ale jak się przyzwyczailiśmy do wdrażania ,,pełnego", to później depczemy buty w podłogę. :D
--- Koniec cytatu ---
Tak, dla drogowej 100km/h droga hamowania wynosi 700 metrów. Drogi hamowania są zachowane.
--- Cytat: SpawaczTIG141 w 26 Września 2021, 17:47:43 ---Na kilku przystankach przydało by się wymienić słupy trakcyjne na jakieś bramownice, tak jak to jest np na Dębicy Wschodniej.
Druga rzecz to problem z odtwarzaniem komunikatu kierownika na niewłaściwym kanale. Sytuacja dzieje się na przystanku Nowa Ruda gdzie obowiązuje jeszcze kanał 2, natomiast komunikat gotowości odtwarzany jest na kanale siódmym.
--- Koniec cytatu ---
- te 2 przystanki do Kujacin P. oraz Pole - celowo zostawiłem słupy w peronie, ponieważ są przystanki które mają takie słupy w peronie blisko krawędzi peronu :)
- usunąłem kanał z RJ bo przystanki kanału nie mogą mieć. Kierownik działa na kanale 7, dlaczego? - nie wiem. Zbliżamy się do posterunku gdzie jest zmiana kanału RT, co właśnie może być przyczyną.
--- Cytat: Kogut w 24 Września 2021, 22:41:41 ---Wszystkie pliki scenerii (scn, ctr, scm) są kodowane w UTF-8, zamiast wymaganego standardami dodatków ANSI Windows-1250. Po zmianie kodowania nie powinno być problemu z użyciem polskich znaków w opisie scenerii i misji.
--- Koniec cytatu ---
- poprawione
--- Cytat: michajil w 19 Września 2021, 09:26:01 ---Stacja KUJACIN w RJ jest w km 27,75, na gruncie to jest kilometr ~25
--- Koniec cytatu ---
- kilometraż w RJ brany jest albo z budynku nastawni albo z budynku dworca, omawiałem to z kimś i taka metoda ustalania kilometrażu jest prawidłowa. Stacja może mieć nawet prawie kilometr, ale kilometraż brany jest z jednego punktu: oś stacji, budynek nastawni, budynek dworca.
Stele:
Jak gubi kanał, to już lepiej dać na te PO w rozkład. Ale dziwne, trzeba by obadać w jakich warunkach zmienia zadany.
SpawaczTIG141:
Panie Stele, podobna sytuacja jest na nowym Bałtyku. Na PO Bałtyk Muranów, jadąc w kierunku Głównego kierownik nadaje odjazd na R7. Ten wielbłąd pojawił się chyba w 20.04 lecz nie dam sobię za to ręki obciąć.
Na Nową Rudę warto mimo wszystko dać do rozkładu R7 gdyż ludzie będą jak koły stali i czekali na komunikat na niewłaściwym kanale.
Scenariusz KŚ34800 ukończony 4 razy, każdy wariant przejechany bezproblemowo.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej