Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Wrzosy - otwarte testy
mk_zamosc:
--- Cytat: Matson w 23 Września 2021, 09:16:19 ---
--- Cytat: Lokomotywownia w 23 Września 2021, 08:33:36 ---Sceneria IC 8310 w zasadzie przejezdna, jedynie na trasie (sorki ale nie pamiętam na której stacji) na torze przy peronie stoi kilka porzuconych wagonów towarowych. Musiałem ręcznie zmienić zwrotnice i skierować skład na tor obok, żeby ominąć porzucone wagony.
--- Koniec cytatu ---
Potwierdzam, miałem ten sam błąd, podane s2 prosto na wagony.
--- Koniec cytatu ---
Spróbuj usunąć scenerię Wrzosy, i jeszcze raz wgrać (nie nadpisywać) bez rev 130.
EU40:
--- Cytat: Ahmedo w 03 Września 2021, 16:32:35 ---Scenariusz na intermodalu TDE330120 przejechany bez przeszkód.
Z mojej strony jedyna ingerencja to zmiana maszyny na ET22-1036.
Moje uwagi:
- Zbyt krótka droga hamowania od wskaźnika W8 do mostu przed miejscowością Nurzec. (60 km/h)
- Zbyt krótka droga hamowania od wskaźnika W8 do uszkodzonego torowiska przed Hipolit podst. (20 km/h)
- Samochody lubią przejeżdżać przez skład po minięciu lokomotywą przejazdu (zauważyłem 3 takie przypadki) oraz raz zdarzył mi się przejazd autobusu przez przejazd i opuszczone rogatki przed lokomotywą.
- Otwarty przejazd na wjeździe do Dębicy Towarowej. +++ Poprawione | @MaciejM
- Łysa sieć trakcyjna (brak wskaźników, bezprądowej itp. ale już ktoś o tym wspominał)
Ogólnie na chwilę obecną jestem naprawdę pod wrażeniem. Nawet na moim poczciwym laptopie o dziwo FPS był stabilny i jechało się nadzwyczaj przyjemnie.
Świetna robota!
--- Koniec cytatu ---
Kolego @Ahmedo, nie czyńmy z MaSzyny ,,posoborowia". Nie bez przyczyny mamy na szlaku przez Nurzec prędkość drogową 100km/h. Droga hamowania 700m została zachowana, ale jak się przyzwyczailiśmy do wdrażania ,,pełnego", to później depczemy buty w podłogę. :D
Gratuluję Maćkowi. Sceneria - wyzwanie dla testujących, aczkolwiek w porównaniu do pracy w nią włożonej, nie zasługuje ona do porównania. PROFESJONALIZM.
Moja uwaga odnosi się, jak wcześniej do reakcji impulsów SHP. To będzie z pewnością do poprawy.
matek123:
Tak, z shp trzeba poprawić, bo zmieniła się obsługa SHP i nie ma reakcji lokomotywy w momencie wjazdu na tor z eventem shp, tylko gdy się zbliży fizycznie do modelu rezonatora.
MaciejM:
Cześć,
w 1 poście dostępny link do rev133:, zmiany względem rev126:
--- Kod: ---- poprawiona przenikająca droga p.o. Kujacin Przystanek
- poprawione RJ (dodane przez @Kogut decyminuty w służbowych RJ)
- Wolica Potok podg poprawione odczytywanie wirtualnego W4 dla przewijania RJ
- poprawiona stylistyka opisu HTML
- zmodyfikowane udźwiękowienie otoczenia stacji i dworców
- poprawki w numerach i nazwach handlowych pociągów dalekobieżnych
- 8310, 34800 poprawione dekoracje
- poprawki scenariuszy
- poprawki RJ
- usunięcie latających traw
- dodane wskaźniki W6B zamiast W6A
- dodany test radia na kanałach R5, R3 (wszystkie na SCN mają test radia)
- poprawki lokalizacji wskaźników
- komunikaty SIP dla scenerii (@Turbokibel)
- poprawki plików SCN
- poprawka rozkazu O dla 330120
- poprawki opisu
- poprawiony stukot na torowisku (@Turbokibel)
--- Koniec kodu ---
SpawaczTIG141:
Opiszę tutaj kilka pierdółek, które wychwyciłem od początku testowania scenerii. Nie są to błędy, lecz małe propozycje.
Na kilku przystankach przydało by się wymienić słupy trakcyjne na jakieś bramownice, tak jak to jest np na Dębicy Wschodniej.
Druga rzecz to problem z odtwarzaniem komunikatu kierownika na niewłaściwym kanale. Sytuacja dzieje się na przystanku Nowa Ruda gdzie obowiązuje jeszcze kanał 2, natomiast komunikat gotowości odtwarzany jest na kanale siódmym.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej