Symulator EU07 (i nie tylko) > Infrastruktura kolejowa

Słuchanie kolei

<< < (4/10) > >>

Mariusz1970:

--- Cytuj ---Generalnie radio sieje w eter takie zwykłe co właśnie można porównać otwartego listu. Pracownicy muszący używać radia w pracy chcąc nie chcąc godzą się na to, że każdy może usłyszeć to co ktoś powie nie łamiąc żadnych zabezpieczeń. To tak jak by rozmawiało 2 gości i trzeci przechodząc słyszy o czym rozmawiają.

--- Koniec cytatu ---
Kazdy, kto celowo zaopatrzy sie w odbiornik, same zmysly ludzkie nie odbiora tego sygnalu, wiec INTENCJE (musi chciec, celowo albo odwrotnie nie chce, ale jest niejako przedmiotem) nasluchujacgo tu sa wazne, a porownanie nasluchu kolejowego do rozmowy 2 gosci i przechodzi trzeci, to nietafione, gdyz ten trzeci intencjonalnie nie chcial podsluchac a ludzkiego sluchu nie wylaczy. Jesli tematu, nie czujesz, tej obyczajnosci, intencji i roznic wynikajacych z intencjonalnego podsluchu i nieintencjonalnego, to juz nie poczujesz. Ten przyslowiowy otwarty list nie jest tozsamy ze zgoda na jego przeczytanie przez oosobe trzecia. Jeden drugiemu ufa, ze jest na tyle dobrze wychowany, iz listu nie przeczyta. No i skad wiesz, ze sie godza? Pytales ich? Bo moze sie nie godza ale nie maja na to wplywu a wykonywac obowiazki sluzbowe jakos trzeba. Dla mnie EOT.

zaopatrzony:
Słuch da się "wyłączyć" np przez zatyczki do uszu. No to po co go otwiera skoro istnieje możliwość, ze go ktoś przeczyta? Skoro nie chce aby go ktoś przeczytał to niech go zamknie i dopiero wyśle. Np ja rozmawiając w restauracji z kimkolwiek jestem świadom tego, że ktoś może to usłyszeć i nie mówię na głos prywatnych rzeczy. Tak samo mogę się nie godzić aby ktoś podsłuchiwał i kazałbym mu założyć zatyczki do uszu bo mimo, że mam kartkę, długopis, telefon z możliwością wysyłania esemesów gadam na głos. ¯\_(ツ)_/¯

Mariusz1970:

--- Cytuj ---Słuch da się "wyłączyć" np przez zatyczki do uszu

--- Koniec cytatu ---
Trollujesz temat, myslalem, ze powaznie porozmawiamy, pomylilem sie.

--- Cytuj ---No to po co go otwiera skoro istnieje możliwość, ze go ktoś przeczyta?

--- Koniec cytatu ---
Bo liczy na elementarna kulture, naiwniak, to prawda, szczegolnie jak sie czyta twoje posty na ten temat. Juz wiem, ze Ciebie nie prosilbym o taka przysluge. Z twoim nastawiniem...

--- Cytuj ---Skoro nie chce aby go ktoś przeczytał to niech go zamknie i dopiero wyśle.

--- Koniec cytatu ---
Nie ma sensu, bo znajda sie tvkie osoby jak chyba Ty, ktore go otworza, przyczytaja i zamnka bez sladu. Kiedys sie zorientuje, wymysle inny sposob "zamykania", ale Ty go rozpykasz, wtedy ja wymysle kolejny i taka zabawa w kotka i myszke. Latwiej go nie zamykac poprostu i zaoszczedzic sobie i Tobie czasu.
Chyba juz wszystko jasne, co? Ty mnie poznales w tym temacie, ja Ciebie. Konczymy co?

zaopatrzony:

--- Cytat: Mariusz1970 w 07 Grudnia 2018, 01:22:34 ---Nie ma sensu, bo znajda sie tvkie osoby jak chyba Ty, ktore go otworza, przyczytaja i zamnka bez sladu. Kiedys sie zorientuje, wymysle inny sposob "zamykania", ale Ty go rozpykasz, wtedy ja wymysle kolejny i taka zabawa w kotka i myszke. Latwiej go nie zamykac poprostu i zaoszczedzic sobie i Tobie czasu.

--- Koniec cytatu ---

Ta, tylko, że jest możliwość kodowania transmisji. I rozkodowanie tej transmisji jest już przestępstwem (łamanie zabezpieczeń). Czego nikt normalny nie popełni. I to jest ten inny sposób "zamykania"
, którego nie rozpykam gdyż narażał bym się na większe konsekwencje prawne. Tyle ode mnie na ten temat.

Ps. Tu nawet nie chodzi o prawo ale o to, że nawet dla mnie byłby to za duży level. Wtedy takie zakodowanie jest już w pełni wyrażonym brakiem chęci aby ktoś nasłuchiwał to zakodowane pasmo i informacja, że informacje tam zawarte nie mogą do mnie dotrzeć.

Mariusz1970:

--- Cytuj ---I rozkodowanie tej transmisji jest już przestępstwem (łamanie zabezpieczeń).

--- Koniec cytatu ---
Bo sobie ktos tak wymyslil. W intencjach podsluchujacego sie nic nie zmienia. Zahaczyles dyskusje o tematy prawne, a ja specjalnie zaznaczylem w pierwszym poscie, ze moje zdanie ze stanym prawnym ma niewiele wspolnego, wiec nie wiem, po co wchodzisz na ta sfere. Moze nie zauwazyles, ja pisalem o innej, troszke na wyzszym levelu. Dziekuje za rozmowe i pozdrawiam.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej