Symulator EU07 (i nie tylko) > Wydział zamówień
Kody cyfrowe/literowe ZNTK i zakładów naprawczych taboru kolejowego
RoboBatman:
@Jaco: prawdopodobnie tak. Sam byłem zaskoczony, jak to zobaczyłem.
RoboBatman:
W związku z tym, że pewnego dnia znalazłem to co mnie interesuje i spora część tego co poszukiwałem odpadła, daję poniżej ponownie aktualizację tego co mi brakuje:
a) cyfrowe
-108, 670, 934, 1010, 1073, 1081, 1082, 1090, 1094;
b) literowe (tu troszkę mniej);
- 3ZPND (ta z SM03-001), LRSP, MLS,PNI 01, PNI2, SP, SZY, SZYN, KD (czyżby Kolmech Dziergowice??) oraz SR;
c) cyfrowe lub literowe następujących firm: Chemet Tarnowskie Góry, literowe oznaczenie ZNTKiM Gdańsk, ZNTK Wrocław, ZNLS/ZNTK Piła, ZNTK Katowice, literowe oznaczenie ZNPS Malbork, cyfrowe oznaczenie zakładu Greenbrier Wagony Świdnica i Zastal Zielona Góra;
d) dla ułatwienia- znaki identyfikacyjne REV zakładów PKP CARGO TABOR - brakuje mi kodów zakładów w Dąbrowie Górniczej, Zabrzegu Czarnolesie, Szczecinie i Tarnowskich Górach.
Dziękuję z góry serdecznie wszystkim za jakąkolwiek pomoc i Serdecznie Dziękuję Również tym osobom co mi pomogli do tej pory.
Wkrótce zabieram się za uzupełnianie opisów na bazie tego co już zdobyłem.
lukow_kolej:
Jedyne oznaczenia REV jakie zauważyłem na wagonach ZOS Trnava oraz Greenbrier Europe Wagony Świdnica to przed REV jest 10 Tr oraz przed REV jest 6 WŚ.
RoboBatman:
@lukow_kolej: Cytowana przez Ciebie "6" przed REV jest to (jeśli dobrze pamiętam) ilość lat ile konkretny wagon może jeździć od daty naprawy okresowej do daty następnej naprawy okresowej.
lukow_kolej:
Okej rozumiem, dzięki za wyjaśnienie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej