Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Shaderowe exe do testów
Milek7:
Ficzer nie ściśle shaderowy, ale jest biedamapka (otwierana Tab)
Póki co nie pokazuje nic oprócz torów, w przyszłości będą inne pojazdy i skakanie po scenerii (przydatne do edytora).
https://ci.appveyor.com/project/Milek7/maszyna/build/228/artifacts
DieselPower:
Jak na razie EP05 na shaderowym exe jest niegrywalna, nie idzie kręcić kołem. Poza tym wskazówki wskaźników są białe. Wycieraczki w 4E i większość 11xA v2 też jest biała poza ramą wózków. Model zewnętrzny 4E też jest biały a w kabinie lampka oporów zmieniła kolor.
Siecool:
Pokusiłem się dzisiaj o testy shaderowego exe w najnowszej paczce całościowej po wgraniu Całkowa v2. Kilka uwag:
- jest zdecydowanie za jasno, tory wydają się być wręcz przejarane, podobnie ziemia momentami (screen 1);
- znalazłem jeszcze kolejne przykłady problemów z bledną kolejnością rysowania obiektów (screen 2, screen 3);
- występuję problem z cieniowaniem niektórych odcinków dróg i torów (screen 5, screen 6);
- wiadukt koło Wilisia się zaróżowił z wrażenia (screen 7).
Milek7:
Ok, tylko ja trochę nie wiem gdzie co jest. Można współrzędne tych problemów z kolejnością i wiaduktu?
Siecool:
Screen 2: po uruchomieniu którejś misji (byleby dziennej, w nocy słabo widać) naciśnij 7 i będziesz widzieć te stosy drewna.
Screen 3: naciśnij 5, w oddali na końcu stacji będzie widać tą nastawnię, z którą jest problem.
Co do mostu mój błąd, nie zauważyłem, że to brak poprawnego odesłania do tekstury był. Jest już OK.
//edit
Jeszcze jedno - exe shaderowe nie radzi sobie z niektórymi plikami mat w pojazdach np. lokomotywa sm42-1154 wychodzi biała, podobnie 099. Na exe nieshaderowym wczytywanie jest poprawne.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej