Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator

SU45 - uszkodzenie lokomotywy

<< < (4/17) > >>

tmj:

--- Cytat: EP08_015 w 09 Czerwca 2018, 20:01:51 ---A wytlumaczcie mi mechanizm dzialania ukladu wody. Obserwuje te wskaxniki i widze ze uklad glowny rosnie a pomocniczy nie. Tak ma byc?

--- Koniec cytatu ---
Jesli lokomotywa ma dwa uklady to drugi moze pracowac (domyslnie) odrebnie i w takim wypadku grzeje sie wolniej, lub polaczony z glownym i wtedy nastepuje miedzy nimi wymiana ciepla. Ta druga opcje zdaje sie stosuje sie zima.

--- Cytuj ---Co do lampki, jest taka w kabinie su45. pompawodna_off Kiedy ona zadziała? jak pompa z jakiegoś powodu się uszkodzi, czy to sygnalizacja jej wylaczenia/zalaczenia?

--- Koniec cytatu ---
Idac po nazwie, to jest wariant _off czyli 'wylaczone' dla lampki "pompawodna". Nie wiem jaka jest dokladnie jej funkcja, instrukcja SU45 do Trainz nie wspomina jej, a innego opisu urzadzen w kabinie tez nie znalazlem.

EP08_015:
To zaimplementuj ja jako pompa off. Doda sie to do kabin. Lampka jest czerwona wiec moze byc to zarowno awaria jak i jej wylaczenie. Ale to tylko moje domysly.

jakubg1:

--- Cytat: EP08_015 w 09 Czerwca 2018, 22:44:43 ---Tymczasem dziś wydlubalem wskaźnik predkosci ekranu dla ST45. Niewiem czemu wyświetlacz ma skale do 100 jak może lok jechać 120. To tak przy okazji.

--- Koniec cytatu ---
Bo to nie jest prędkościomierz. To jakiś wskaźnik siły.

EU40:
Nie naprawisz tego. Ja cierpliwie czekałem do spadku temperatury do 40 stopni i nadal silnika nie zalaczylem.

EP08_015:
U mnie spadla do 60st i uruchomilem. Trwalo to ponad 10 minut. Lampka sama zgasla. Czy przy wyl silniku powinno dzialac chlodzenie? Tmj zaimplementuj te lampke a ja ja dodam do kabin.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej