Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Sceneria "Góry"
JAN21:
Wracam z kolejną porcją wiadomości :) O zalewie chyba nic jeszcze nie wspominałem, a no jakoś tak wyszło, że i na niego się udało wynaleźć miejsce. Dokładniej na obrzeżach Suchowoli, w okolicy stacji Suchowola Południe - A właśnie! Od niedawna już nie Południe tylko Suchowola Jezioro - gdzie to przybył kolejny tor. A wzdłuż torów trochę asfaltu już nawet leży. Co do jeziora, trzeba będzie jakoś ładnie wykulać brzegi, powstawiać jakieś plażę może jakieś łódki wypuścić na wodę :P, na zaporze zaś ustawić ławki i latarnie. Jest jakiś sposób, żeby taką drobną teksturę siatki było widać z daleka? Bo tak jak jest obecnie to staje się widoczna z jakichś 20-30 metrów dopiero, więc równie dobrze mogło by jej nie być jak ma się tak zlewać. Na trzecim screenie widać o co chodzi :) Dzisiaj bez widokówki bo za długo schodzi na to dekorowanie..
Stele:
W fazie przezroczystych nie będzie jej tak ucinać teoretycznie, tylko blendować bardziej z tłem, ale z daleka i tak zniknie. No i będzie się źle sortować ze wszystkim.
tmj:
Zostawic nieprzezroczysty jak jest, ale ustawic jako osobny element z krotkim zakresem wyswietlania, tak by znikala powyzej np 50+ metrow. W realu tez w zasadzie na wiekszym dystansie siatki plotu nie widac, jedynie same slupki.
firleju:
Ja tylko dorzucę, że na zaporze powinien być pionowy podział betonu (dylatacje). Tak to wygląda, że względu na technologię budowy i utrzymania. No i poszczególne pionowe elementy mają najczęściej delikatnie inny odcień.
JAN21:
Myślałem nad tym, ale osobiście nie widzę sensu. Nawet ta siatka mija się trochę z celem. Tory są z 150-250m od zapory, więc nikt nie zauważy takich braków :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej