Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Exe - zmiany w stosie graficznym i dźwiękowym
Milek7:
--- Cytat: mareczek w 20 Sierpnia 2017, 23:18:09 ---@Milek: misja baltyk_en57 nawet nie załadowała się do końca, a baltyk_zima przy wyłączaniu wyleciał
Crash dumpy odpowiednio dla pierwszego i drugiego przypadku.
Jeszcze jedno mi się rzuciło, nie wiem czy celowe. Będąc daną odległość od pojazdu (EU07) na widoku zewnętrznym, w AI wyłącza się przetwornica, natomiast "podlatując" do lokomotywy na odległość do 50-100 metrów (?) przetwornica się załącza.
--- Koniec cytatu ---
co do wylatywania przy wyłączaniu to tak, nie pomyślałem, dalej jest zepsute ;p
baltyk_en57? skąd to, bo w paczce nie ma takiej.
a co do wyłączania dźwięków, to jak źródło jest dalej niż dystans wpisany w mmd to się wyłącza, a jak się znowu zbliży to jest znowu włączane. myślałem że nie będzie tego słychać jak jest daleko, no ale będzie do poprawki.
tmj:
W dzisiejszym uaktualnieniu:
- tym razem lekcja prowadzenia dla kierowcow: poprawki wykrywania innych uzytkownikow drogi, utrzymywania bezpiecznej odleglosci przy roznicach predkosci, wyboru pozycji wzgledem szerokosci pasa itepede.
- poprawka, kalkulacja widzialnosci elementow pojazdow przy niskim fps powinna byc teraz poprawna.
mareczek:
--- Cytat: Milek7 w 21 Sierpnia 2017, 00:38:43 ---baltyk_en57? skąd to, bo w paczce nie ma takiej.
--- Koniec cytatu ---
Kurde, myślałem że to było w podstawowej paczce, a zostało mi widać z jakiś testów. W każdym bądź razie nie udało mi się odpalić jednostki, nie działa podkonszenie patyków, ale to jeszcze sam muszę sprawdzić, jak są podłączone jednostki. Jak będzie nie tak to skrobnę.
--- Cytuj ---a co do wyłączania dźwięków, to jak źródło jest dalej niż dystans wpisany w mmd to się wyłącza, a jak się znowu zbliży to jest znowu włączane. myślałem że nie będzie tego słychać jak jest daleko, no ale będzie do poprawki.
--- Koniec cytatu ---
Może odległość x2 albo nawet x3 ? W przypadku spalinek, trochę sekund mija do uruchomienia silnika, a my się ciągle zbliżamy.
Milek7:
--- Cytat: CX MANIAK w 20 Sierpnia 2017, 23:57:31 --- Uruchomiłem z niewielkimi problemami obydwa exe-ki. @Milek, na twoim znalazłem niepoprawne pozycjonowanie dźwięku pomiędzy kanałem lewym a prawym, względem orientacji kamery. Dla przykładu: Jadący pociąg z naszej lewej słyszymy po lewej stronie, ale gdy obrócimy się o 180 stopni, dźwięk nadal słyszalny jest z tego samego lewego kanału audio. Poza tym przepalone odbicia na teksturach. I tradycyjnie niepoprawnie działa ET41, nie da się tym jechać. Na exe Tmj wszystko jest ok.
Edit: W ET22 V2 nie podnoszą się patyki, nawet AI nie jest w stanie nic poradzić....
Pozdrawiam.
--- Koniec cytatu ---
pozycjonowanie słuchacza powinno być poprawione w obecnym buildzie. et41 i et22 obecnie mi działa. (być może naprawiło się teraz)
do pobrania tam gdzie zawsze.
ps: w sprawie odbić to do .ini dopisać scalespeculars yes
edit: zmergowane z tmj, build 60 (2829a84)
ST44-003:
Chciałem tylko zwrócić uwagę, że do tej pory na żadnym z exe waszego autorstwa nie zostało to naprawione/poprawione. W dalszym ciągu pokrętłami można zrobić taki oto efekt, a same pokrętła kręcą się tylko w prawo ;).
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej