Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Exe - zmiany w stosie graficznym i dźwiękowym
tmj:
Male uaktualnienie:
- poprawki w procedurach skanowania, hamowania samochodow i inne takie. Powinno pomoc w czesci zgloszonych przypadkow wadliwie dzialajacych scenerii. Z drugiej strony nalezy wziac pod uwage, ze po lekcjach hamowania AI moze zachowywac sie nieco inaczej niz dotychczas (polega to glownie na tym, ze zamiast hamowac ostro od razu, z reguly dociaga do 'oczekiwanego' miejsca postoju w rodzaju w4, tarczy itp.
jesli znajda sie dalej jakies dziwne zachowania prosze zglaszac, ale jesli to mozliwe to od razu z nazwa scenariusza, zeby latwiej mi to bylo obejrzec ;>
Tomnord15:
Dziwna sprawa z tym exe od @Milek. Błąd już nie występuje, ale w Drawinowie ładuje się pięknie i tekstury są ok a po kilku sekundach wycieraczki z widoku z kabiny jak i cały skład z zewnątrz oraz stojący obok robią się białe. Czyżby brakowało pamięci na tekstury? Loga nie załączę gdyż jest za duży i odrzuca go. W logu pojawia się takie coś- Unrecognized command: texture
EP08_015:
Ja zauwazylem na kaliskiej problemy z manewrami na traxie. Podmienilem loka z eu07 na traxa, by moc nim pojechać do kaliskiej, jednak okazało się ze po przyjeździe traxa z wagonami i po otrzymaniu ms2, trax wyjechal (wlasciwie osygnalizowany). Jednak po zmianie kabiny już nie wrocil z powrotem pomimo ms2. Z siodemka tego kłopotu nie ma. Ladnie wraca i laczy się z już wcześniej stojącymi wagonami.
Za drugim razem poszlo ten sam skład ten sam lok. Ciekawe. Jakas losowosc?
Milek7:
--- Cytat: Tomnord15 w 20 Sierpnia 2017, 10:33:11 ---Dziwna sprawa z tym exe od @Milek. Błąd już nie występuje, ale w Drawinowie ładuje się pięknie i tekstury są ok a po kilku sekundach wycieraczki z widoku z kabiny jak i cały skład z zewnątrz oraz stojący obok robią się białe. Czyżby brakowało pamięci na tekstury? Loga nie załączę gdyż jest za duży i odrzuca go. W logu pojawia się takie coś- Unrecognized command: texture
--- Koniec cytatu ---
co do crashy przy wychodzeniu to faktycznie sypało się przy zwalnianiu dźwięków, powinno już być ok.
a z tymi teksturami to nie wiem, u mnie jest teraz ok :/ na exe tmj nie masz takich problemów?
póki ktoś jeszcze tego nie potwierdzi to raczej nic z tym nie zrobię.
Tomnord15:
Na exe od @TMJ jest ok. Nawet na wymagającym Drawinowie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej