Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Exe - zmiany w stosie graficznym i dźwiękowym
tmj:
W dzisiejszym uaktualnieniu:
- zeby bylo tak jak bylo, odwolane wprowadzenie strefy LGBT
- maszyna stawia na jakos, nocne oswietlenie uwzglednia faze ksiezyca, a sam ksiezyc uwzglednia ewentualna zabawe suwaczkiem dnia roku
tmj:
W dzisiejszym uaktualnieniu:
- poprawka, w trybie skippipeline ksiezyc nie rzuca czarnych plam gdzie popadnie
- poprawka, usuniety potencjalny problem synchronizacji modulu uart z zewnetrznym pulpitem, ktory wykryl marcinn
- funkcjonalnosc, parametrem gfx.drawrange.factor.max w pliku ini zmodyfikowac mozna wartosc maksymalnego mnoznika zasiegu malowania scenerii. Przyjmowana jest wartosc w przedziale 1.0-3.0
mac310:
Nie wiem kiedy pojawił się ten problem ale na ostatnich exe przy podłączeniu pulpitu po uart nie jestem w stanie odhamować składu. Dzieje się tak na 210509, 210501 i na 210408. Później mam dziurę i dopiero 201020 gdzie jest OK. Problem nie występuje bez włączonej komunikacji UART. Przy krótszych składach daje się je ruszyć ale z zewnątrz słychać wyraźny pisk zaciśniętych szczęk w wagonach i skład od razu hamuje przy nastawniku na 0. Nie jest to kwestia konfiguracji jakiegoś mojego nietypowego składu bo dokładnie taki sam efekt mam na standardowym TD.
Stele:
Nie wyszła z Prepare_engine. Masz 2x [radiotoggle] to może się wyłączyło. Albo wymaga podniesienia obu pantografów? Trzeba wypełnić książkowo procedurę rozrządu by zaliczył. Wtedy bot leci po składzie i odkorbowuje wagony. A może po prostu nieodkorbowałeś lokomotywy? Też nie widzę nic na ten temat w logu. Zobacz w sugestiach pod F3 czego oczekuje.
mac310:
Robię wszystko jak wcześniej. Poza tym to samo robię bez UART'a i wtedy jest OK. Pomocnik nic już nie pokazuje, żeby mu brakowało (jest pusto w podpowiedziach) więc jak rozumiem zrobiłem co chciał. Lokomotywa nie reaguje na odkorbowanie i ma cały czas pokazane, że jest LUZ. Jak się odepnę od wagonów to samym lokiem mogę jechać bo on reaguje na luzowanie. Wygląda jaby tylko wagony cały czas były zahamowane. Z radiem to może tak pokazywać bo niestety nie ma radioenable i radiodisable tylko radiotoggle więc z przycisku na manipulatorze może być wysyłane coś więcej niż pojedyncze przyciśnięcie. Mogę to zrobić myszą lub z klawiatury ale nie ma wpływu. Generalnie wszystnie zalecenia z podpowiedzi są wykonywane, a w okienku Bieżące zadanie jest cały czas "Przygotować pojazd do jazdy". Nie wiem czy to o czymś świadczy.
Zauważyłem jeszcze, że podpowiedzi są jakieś nie do końca po kolei bo po załączeniu przetwornicy najpierw jest napisane, żeby czekać na napełnienie zbiornika, a później dopiero, żeby załączyć sprężarkę.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej