Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Exe - zmiany w stosie graficznym i dźwiękowym
Stele:
No jak ciągle czeka na przygotowanie, to czegoś mu brakuje ewidentnie. Pokaż F12>vehicle co tam słychać. UART wysyła inne komendy, niż przy klikaniu, to może coś jest nieujęte na ten sposób w systemie podpowiedzi i nie zalicza, mimo wysterowania danego urządzenia.
mac310:
No ewidentnie jest inaczej niż bez UART'a. Efekt z UARTem na załączonym zrzucie.
mac310:
Tak mam jak zrobię to samo z klawiatury i wtedy mogę normalnie ruszyć.
tmj:
Z tego co widze na screenach, to hamulec zespolony w wersji uart nie jest idealnie rowno na pozycji jazdy, i dlatego nie przechodzi testu. Dorzuce tam troche tolerancji, bo trudno oczekiwac idealnej precyzji od urzadzenia analogowego.
mac310:
--- Cytat: tmj w 10 Maja 2021, 22:44:24 ---Z tego co widze na screenach, to hamulec zespolony w wersji uart nie jest idealnie rowno na pozycji jazdy, i dlatego nie przechodzi testu. Dorzuce tam troche tolerancji, bo trudno oczekiwac idealnej precyzji od urzadzenia analogowego.
--- Koniec cytatu ---
Nie wiem czy to też jest związane z niezakończoną procedurą przygotowania pojazdu do jazdy ale nie odtwarza się też komunikat kierpocia, który normalnie jest odtwarzany przy włączonym radiu o planowanej godzinie odjazdu.
Co do tolerancji pozycji hamulca to nie wiem czy ograniczenie do jednego miejsca po przecinku nie byłoby wystarczające. Potencjometr pokazuje zwykle przesunięcie na setnych częściach.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej