Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Exe - zmiany w stosie graficznym i dźwiękowym
mareczek:
Wiesza się tak nie wiadomo z czego. W obu przypadkach ta sama misja (L053-wieczor, misja z Turowa z pasażerem i lokiem Cargo), najpierw po wyjeździe z uporka, przy drugim podejściu gdy już chciałem zabrać wagony w perony. Najgorsze że nie wali błędem, po prostu ekran staje i nie pozostaje nic innego jak uwalić symulację.
Doklejam logi (może coś będzie widać). RAMu pod dostatkiem (mam 16, symulator bierze 6, z cała resztą zajęte 51%).
tmj:
Obawiam sie ze "u mnie dziala". Z tym ze ja mam l53-wieczor z poprzedniej paczki, mozliwe ze jakies modyfikacje od tego czasu czy to w taborze czy gdzie indziej doprowadzily scenerie do stanu w ktorym stala sie nielykalna. Czy ktos korzystajacy z biezacych wersji z repo tez ma ten problem?
W dzisiejszym uaktualnieniu:
- poprawka, przelacznik wysokiego rozruchu powinien animowac sie rowniez w ET42
- dobra zmiana, symulator powinien byc mniej wrazliwy na fanaberie uzytkownika podczas laczenia skladow; uwaga: w odroznieniu od czasow slusznie minionych tryb laczenia skladow oczekuje, ze uzytkownik zapnie wszystkie polaczenia podane w komendzie Shunt, i dopiero wtedy przechodzi do kolejnego polecenia
- w ramach koncertu zyczen, dodany dzwiek battery: definiowany w sekcji sounds: pliku .mmd odtwarzany gdy zalaczone sa akumulatory pojazdu
mareczek:
Przynajmniej dla EU07, wrzucając bocznik 0->1 i 1->0 odtwarzany jest dodatkowo defaultowy "switch".
pinokio:
--- Cytat: tmj w 18 Kwietnia 2021, 16:47:12 ---W dzisiejszym uaktualnieniu:
- poprawka, przelacznik wysokiego rozruchu powinien animowac sie rowniez w ET42
--- Koniec cytatu ---
ET42 nie ma wysokiego rozruchu.
Stele:
Chodzi o przełącznik szeregowego połączenia wozów, zaszamaniony pod tą funkcją.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej