Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Exe - zmiany w stosie graficznym i dźwiękowym
Turbokibel:
--- Cytat: mareczek w 18 Kwietnia 2021, 22:15:33 ---Przynajmniej dla EU07, wrzucając bocznik 0->1 i 1->0 odtwarzany jest dodatkowo defaultowy "switch".
--- Koniec cytatu ---
Potwierdzam problem. To samo występuje w włączniku baterii. W Traxxie przy wchodzeniu do kabiny po załączeniu scenerii również jest dźwięk domyślnego switcha.
Nie wiem czy to błąd, ale przełącznik wysokiego rozruchu np. w EU07 się nie animuje, jeżeli lampka zgaśnie, czyli po przekroczeniu 28 pozycji nastawnika, po kliknięciu na ten przełącznik zamiast animacji pokrętła zapala się po prostu lampka. Dałoby radę zrobić jakoś, żeby w takiej sytuacji ten przełącznik wracał do pozycji wyłączonego wysokiego rozruchu po kliknięciu?
SM40:
Ogólnie trzeba to poprawić, nie wiem czy jeszcze jakiś problemów z tym nie było. Lampka powinna zgasnąć jak wejdziemy na pierwszą równoległą a jak wrócimy na S powinna się zapalić.
Siecool:
Nie wiem, czy ktoś ma czas, żeby sprawdzić na najnowszym exe, ale na poprzednim na pewno identyfikowałem jeszcze dwa problemy w zachowaniu się AI:
- SU45 po oblocie nie jest w stanie się dopiąć do wagonów Bhp. Pcha zahamowane wagony przed sobą usiłując się przypiąć i nie może; dojeżdża tak do najbliższej tarczy i utyka;
- SA133 po wyjeździe z Wilisia zatrzymuje się zaraz za semaforem wjazdowym. Skanowanie wskazuje, że "widzi" jeszcze cały czas poprzedni semafor (wyjazdowy), ale w jakich okolicznościach dochodzi do tego błędu nie mam pojęcia. Podejrzewam coś związanego znowu z nadawaniem rozkładu.
Jeśli ktoś ma czas, żeby to szczegółowo zbadać to zachęcam, bo sam niestety na razie nie mam kiedy. Sprawdzane na paczce i Całkowie_v2 z repo przed kilkoma dniami, exe 0408.
mareczek:
--- Cytat: Siecool w 20 Kwietnia 2021, 22:03:34 ---- SA133 po wyjeździe z Wilisia zatrzymuje się zaraz za semaforem wjazdowym. Skanowanie wskazuje, że "widzi" jeszcze cały czas poprzedni semafor (wyjazdowy), ale w jakich okolicznościach dochodzi do tego błędu nie mam pojęcia. Podejrzewam coś związanego znowu z nadawaniem rozkładu.
--- Koniec cytatu ---
Tutaj potwierdzam, też na którejś misji miałem stojący SA133, mniej więcej w połowie prostego odcinka od stacji do łuku w lewo.
Kuba_PL:
W najnowszym exe rozkłady wyglądają dziwnie - zamiast "kresek" mają znaki zapytania
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej