Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Exe - zmiany w stosie graficznym i dźwiękowym

<< < (729/765) > >>

Siecool:

--- Cytat: Stele w 04 Kwietnia 2021, 01:01:40 ---Nastawiacz to akurat był dużo wcześniej i chyba nie podchodzi pod ten system. Choć w sumie to mógłby. Albo dodać tam kilka poziomów samodzielności do konfiguracji. Od odkorbowywania ręcznego w każdym wagonie, po niewychodzenie z kabiny.
--- Koniec cytatu ---
Dzięki za info, po ostatniej dyskusji w tym wątku myślałem, że ten wpis wyłącza też rewidenta. To ja naprawdę mocno postuluję, aby faktycznie tak było, bo obecna logika ustawiania hamulców w wagonach nie jest najszczęśliwsza. Poza tym automatyczny rewident sprawia, że właściwie nie wiadomo po co jest funkcja ustawiania hamulców z poziomu wpisów w trainsecie. Skoro AI i tak to potem przestawi, to po co w ogóle tą funkcję wprowadzano?

A tak a propo zakręcania ręcznego w wagonach to też proponuję to urealnić. Nikt nie zakręca całego składu, w regulaminach technicznych stacji podaje się, ile tych wagonów trzeba zakręcić. Z reguły to jest kilka sztuk co najwyżej, najczęściej skrajnych, ale nie cały skład. Dodatkowo wagony przed zbiegnięciem zabezpiecza się płozami hamulcowymi.

youBy:
Funkcja nastawienia hamulców na podstawie wpisów powstała w czasach, gdy AI nie umiało tego zrobić samodzielnie.

Turbokibel:
Na najnowszym exe pojazdy Ai nie chcą w ogóle się uruchomić. W dodatku pojazdy asynchroniczne, np. Elf nie reagują na opcję w starterze "Bateria w pojeździe użytkownika", jeżeli jest włączona to i tak ma wyłączoną baterię.

Edit: fałszywy alarm, uruchomiłem ponownie starter i zaczęło banglać. :/ Dziwne...

tmj:
W dzisiejszym uaktualnieniu:

- funkcjonalnosc, wpis DoorOpenDelay=X w sekcji Doors: pliku .fiz pozwala na opoznienie otwarcia drzwi o X sekund

- funkcjonalnosc, wpis DoorOpenWithPermit=X w sekcji Doors: pliku .fiz pozwala na otwarcie drzwi skladu poprzez przytrzymanie impulsowego przycisku zezwolenia przez X sekund

- funkcjonalnosc, wpis doorpermit: w sekcji sounds: pliku .mmd przypisuje do drzwi dzwiek emitowany po otrzymaniu zezwolenia na otwarcie

- w ramach koncertu zyczen, dodana lampka i-doorpermit_any: aktywujaca sie gdy udzielone zostalo pozwolenie na otwarcie drzwi po dowolnej stronie

Siecool:
Misja pospwilA, mam następujący problem - dojeżdżam do składu pospiesznego, podpinam się, zmieniam kabinę i czekam na godzinę odjazdu. W międzyczasie przez memcell semafora AI w loku powinno sczytać nowy rozkład jazdy, jednak tego nie robi. Pod F3 cały czas widnieje natomiast komunikat "Sprząc się z pojazdem z przodu", mimo że łączenie ze składem już zrobiłem (a z przodu nie ma pojazdu). Exe najnowsze. Co jest nie tak? Ja coś źle robią czy w exe coś się pozmieniało?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej