Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Exe - zmiany w stosie graficznym i dźwiękowym

<< < (8/765) > >>

mk1991:
Czy mógł byś milek wstawiać wszystko na serwer maszyny? Z tym twoim są kłopoty, smart filtr od windy 10 robi duże problemy. są ceregiele z pobraniem. się nieźle nabiedzić nad tym, by jakoś bez przeszkód to poszło.
Jeszcze jedno. Jakich charakterystyk dźwięku open nie lubi? Wywala mi symulator. Zaraz dostarczę log z próby odpalenia td.
Udało mi się uruchomić symulator. Pierwsza rzecz, zakładam, że dźwięki kół mają podlegać Dopplerowi, ale to na razie jest bardzo mocno rozregulowane, dźwięki obniżają się gdzieś o oktawę dwie w dół co żadną miarą nie jest naturalne. To są zwykle odległości w zakresie interwału kwarty. Podoba mi się to, ze przy wyjściu z lokomotywy słychać po której stronie jest nasz skład. Mam wrażenie, że dźwięki samplowane uruchamiają się z opóźnieniem, czasem sprężarka uruchomi się rozpoczynając już od środkowej części sampla. Są tez kłopoty z dźwiękami przycisków, nie zawsze wchodzą dwie części dźwięku.

EP08_015:
No musze powiedziec ze uzycie funkcji tej wylaczajace nowy render spowodowalo znaczny wzrost fps o paredziesiat. Czy karta nvidii gts450 jest az tak slaba? Ti ile teraz trzeba miec by to szlo bez szarpania?

Przypomne parametry swojego sprzetu

Procek i3. Ramu 8gb i karta wyzej wspomniana. Najnowsze stery od producenta.

mk1991:
Myślę, że coraz mocniejszego. Ja mam Laptopa MSI GL62 6QC karta Nvidia 940MX, ram: 32gb DDR4, maszyna położona na dysku ssd. Karta graficzna jak na obecne standardy uważam już będzie za słaba, ale nie mogę jej wymienić.

guest23436:
Myślałem, że wszystko jest dobrze. Zmieniłem ustawienie na:

--- Kod: --- shadowtune 8192 250 400 300
--- Koniec kodu ---
i znów pojawiły się dziwnie wyglądające cienie. Załączam screen.

Stele:
Na tym rendererze zawsze będą te ząbki.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej