Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Exe - zmiany w stosie graficznym i dźwiękowym

<< < (31/765) > >>

tmj:
Tak, przesliznal sie tam blad w nowo dolaczonym skanowaniu ktory moze sie tak skonczyc. Bedzie poprawione w dzisiejszym uaktualnieniu, ale chce najpierw ogarnac pare innych rzeczy ktore tam wyszly w miedzyczasie, zeby to razem zalatwic.

EP08_015:
Dziwny blad zauwazam. Kibelki niekiedy i losowo dostaja jakiejs sily wstecznej. Z nieznanych powodow jakas dziwna sila drze ich do tylu. Nawet danie w nagle i widzac ze kola sa zakleszczone jakas sila ciagnie sklad do tylu. Wylaczenie skladu nic nie daje. Ale objaw poczatkowy jest taki ze traci ciag i na plaskim torze nie moze uzyskac szybkosci az do zatrzymania i nagle dostaje ciagu do tylu ze naglym ciezko zatrzymac. Test drawinowa od ra na kiblu. Taki cyrk dzieje sie za Grabowkiem w strone grodziska. Objaw ustapil po przejezdzie towarowego z talbotami. Objaw piwtarza sie co chwile. Jak strzeli w koncu nadmiarowy to sklad w kilka sekund zatrzymuje sie i cofa do tylu. Z miejsca po zatrzymaniu ruszyc sie nie da jesli ruszy to max do v 20 sie da chodz zadko. Nie jest to wina napiecia bo jest pelne a sklad max 200a i vmax teraz ma 10kmh i kula sie. Po zatrzymaniu szarpie go na sile do tylu. Chcialem kible rozlaczyc to wysypalo symka do windy. Cos jest porządnie zwalone. Tego nie było wcześniej. Dogonil mnie skład towarowy z talbotami który jedzie z wdt i po tym jak się zatrzymal, to moja jednostka była w stanie pokonać sile swojego hamulca i składu towarowego, usilujac go phac na sile. Ponawiam test na exe oficjalnym z patka 17.07.

Sawi:
Podstawowa sprawa to trzeba wiedzieć pod jaką wersję jest to dostosowywane, bo jak pod borlanda to mija się to z celem.

EP08_015:
Ra ma 2 wersje. Jedna borlandowa i druga pathowa. Mam pathowa. Sklady jada ladnie. Cyrk dzieje się z kibelkami. Jak widze na lokach tego nie ma. Jakby było cos w torach, to ten towar by mnie nie dogonil. Jak na exe z patha będzie ok to znaczy ze cos jest nie teges z obsluga kibli na exeku. Jestem w teakcie testu. Jak narazie idzie ok bez problemu. A wiec exe szaleje na kiblach.

Ktos wczesniej pisal o dziwnej sile ciagnacej sklad po wpadnieciu w pislizg. Ja na e dobre zauwazylem ze jak smka wpadnie w pislizg to tez ja cos jakby pchalo nieznanego. Dotyczylo to sm03. Nawet na zgaszonyn silniku cos loka darlo z impetem. Tu przypadek jest odwrotny cos sklad wycofuje. Nieznana sila jest do tego stopnia mocna ze jest w stanie pokonac sile hamulca naglego i. Sile trakcyjna bo sklad nie byl w stanie ruszyc.

Wracajac do testu na exeku z patha i drawinowa. Narazie wsztstko wraz z kiblem idzie ok.

I wszystko sie zakonczylo dobrze. Wszystkie scenariusze przejezdne.

tmj:
OK, w dzisiejszym uaktualnieniu:

- poprawki kolejnych wykrytych bledow skanowania ;d exe nie powinno juz wysypywac sie przy probie skanowania nieistniejacych torow, i poprawnie obliczac odleglosci na koncach drog z automatycznymi petlami (co moglo prowadzic do zatrzymywania samochodow w polu, zamiast na faktycznych przejazdach)

edit:

--- Cytat: ST44-003 w 03 Września 2017, 08:20:41 ---Dobra to jak koncert życzeń, to koncert życzeń. Czeskie lokomotywy, typu 131, 163 (i pokrewne) czy też 181 i nawet nasza EP05 mają wybór pantografu poprzez pokrętło lub przełącznik. Jesteś w stanie wprowadzić do exe (a potem do fiz) komendę wyboru położenia pantografu podobnie jak jest rozwiązane zapalanie świateł w EP09 czy w Traxxie? Żeby uprościć, pod O były by pozycje: 0, Przedni, Przedni + Tylni, Tylni natomiast pod P było by to samo, tylko w drugą stronę. Co Ty na to? Da radę? :)

--- Koniec cytatu ---
To juz jest w exe, do pewnego stopnia:

--- Cytuj ---* dodana obsluga przyciskow podnoszacych/opuszczajacych pantografy wybrane przy pomocy odrebnego przelacznika/zaworu, pantselected_sw: i pantselectedoff_sw:  Wspomniany odrebny przelacznik nie jest jeszcze zaimplementowany, tymczasowo obsluga kabiny z nowym typem przyciskow odbywa sie uzywajac standardowych kombinacji klawiszy obslugi pantografow.

--- Koniec cytatu ---
Wlasciwe pokretlo/zawor do faktycznej selekcji bedzie dodane jak sie troche spokojniej zrobi ;o

edit2:
wlaczylem dla sprawdzenia drawinowo wersje dzienna, wsiadlem do kibla i wlaczylem AI; na najnowszym uaktualnieniu przejechalo caly scenariusz bez zadnych sensacji, nawet w rozkladzie sie wyrobilo ;P mijalem po drodze rozne inne sklady, nie wiem czy robily to co trzeba, ale wszystkie byly w ruchu, wiec chyba nic sie tam nie zablokowalo.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej