Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Exe - zmiany w stosie graficznym i dźwiękowym
EP08_015:
To znaczy ze pora konczyc z developerka. Skoro mam swieza paczke nowe exe i mam cyrk z kiblami to napewno cos zle robie. Coz czlowiek sie stazeje. To wyjasnijcie mi czemu blad nie wystwpuje na exe z pacza a na najnowszym tak? Na exeku z pacza tez mi drawinowo poszlo bez bledu. Nie wazne. Moze to kwestia slabszego sprzetu. Niewiem.
Mariusz1970:
Epek, marudzisz. Nie jestem pewien, czy wszystko zrozumialem z twojego postu np. "a na najnowszym tak?". Co to znaczy najnowszym? Bo tmj wypuszcza exe codziennie/co dwa dni. Problem jest w tym, ze exe jest rozwojowe i to sa bierki jak kiedys okreslil to Ra. Jedno mozesz naprawic, drugie zepsuc np. jakies uzaleznienie w eventach na danej scenerii. Dlatego exe jest na warsztacie i ludziska zglaszaja bledy wraz z szczegolowym opisem, aby tmj mogl u siebie to zasymulowac i w konsekwecji usunac jakis bug.
Jesli Ty chcesz cieszyc sie jazda i nie narzekac, to jezdzij sobie na exe z patcha, bo jak napisales, tam Ci Drawinowo smiga, a testowanie nowych exe zostaw dla bardziej cierpliwych osob.
firleju:
Włodek, przecież tmj nie przetestował twojego zgłoszenia nawet. Widać to wyraźnie z jego wpisu. Sprawdzał działanie czego innego. Już nie gryźcie się z Mariuszem.
bohunIC:
Odnosze wrazenie ze tryb free fly coraz bardziej sie psuje. Dam przyklad odpalamy exe w oknie (rozdzielczosc nei wazna) poczym CTRL+TAB zeby przejsc np do innego okna lub programy gdzie exe dalej jest odpalone i po powrocie CTRL+TAB mamy sytuacje gdzie ruch myszy jest zamrozony i dziala tylko klawiatura. Robimy poraz kolejny CTRL+TAB wyjscie i wejscie i juz dziala normalnie.
Gdzie sie zmienia szybkosc poruszania przy opcji kiedy tzrymamy wcisniety SHIFT? Coraz wolniej sie kamera porusza, a np mi zalezy na szybszym przemiesczaniu sie po scenerii. Jest to gdzies zmienialne czy parametr jest w samym exe?
Milek7:
przy alt-tab przełącza się na tryb sterowania myszą, tylko coś nie do końca i nie ma kursora. trzeba wcisnąć alt żeby wrócić do normalnego sterowania.
szybkość poruszania kamery jest ustawione w exe. w debugmode jest szybciej
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej