Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Exe - zmiany w stosie graficznym i dźwiękowym

<< < (24/765) > >>

Siecool:
Sprawdziłem na misji testowej z postu powyżej i wszystko działa teraz jak należy - exe wykrywa stojące wagony prawidłowo.

Sawi:
@tmj co tam dokładnie jest w tym uaktualnieniu?

tmj:
W zasadzie tylko ta poprawka skanowania (z tego co widze u siebie bedzie potrzebna jeszcze jedna, ale to w nastepnym uaktualnieniu) I w ramach Dobrej Zmiany(tm) silnik graficzny uzywa teraz domyslnie VBO zamiast Display List, jako ze VBO z reguly dziala teraz szybciej. Ale to raczej malo kogo obejdzie, bo wiekszosc ma chyba ustawiony tryb renderowania wpisem w .ini

edit: natomiast w uaktualnieniu dzisiejszym mamy:

- wspomniana poprawka skanowania, pojazdy powinny teraz zawsze skanowac droge we wlasciwym kierunku

- poprawka (na razie prowizoryczna), swiatla obslugiwane pokretlem trojpozycyjnym nie moga miec aktywowanych jednoczesnie reflektorow i swiatel ostrzegawczych, a same pokretlo powinno odzwierciedlac prawidlowo aktualne ustawienie

- diagnostyka, w pliku errors umieszczane sa komunikaty o probie przypisania eventu do toru, ktory ma juz przypisany event danego typu

- w ramach koncertu zyczen, dodana funkcja "recznego" uruchomienia procedury radiostopu w obsadzonym pojezdzie; domyslnie uruchamiana jest ona kombinacja shift+ctrl+R

Oprocz tego, uwaga na marginesie: wskutek wprowadzonych ostatnio zmian do AI itp, pojazdy prowadzone przez AI moga zachowywac sie nieco inaczej niz dotychczas pod wzgledem predkosci reakcji, dystansu hamowania itp. Moze miec to wplyw na dzialanie scenariuszy. Dlatego dobrze byloby, gdyby autorzy sprawdzili czy w ich dotychczasowych dzielach nie pojawily sie sytuacje, ktore moga wymagac poprawek.

(mniej zapluskwione exe dwa posty nizej)

Tomnord15:
Po dzisiejszym uaktualnieniu znów mam błąd exe. W załączeniu log, errors i crushdump.

tmj:
Moglbys podac mi jeszcze nazwe scenariusza, na ktorym to wystapilo? Niestety starter z uporem godnym lepszej sprawy nie uwaza tego za informacje warta podania ;/

edit: powinno byc ogarniete w zalaczonej wersji.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej