Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Linia 414

<< < (8/12) > >>

erap2:
Powiedz mi, chcesz fotki aktualnego Zieleńca? Bo takowe posiadam, aczkolwiek jak wiemy na Zieleńcu nie ma śladu po linii 414...

Kubcio58:
Chodzi mi głównie o budynek dworca.

erap2:
Podrzucę Ci tyle co mam, może coś z tego wykorzystasz, a jak będę miał trochę czasu to podjadę najwyżej na dworzec i zrobię coś lepszego :P
http://eu07.pl/userfiles/21538/foto-Budynek_dworca_Zieleniec.7z

rysiekchaszcz:
Chciałbym wtrącić tutaj swoje trzy grosze :-)
Linia 414 na całym odcinku została wyremontowana przed 1990 rokiem gdzie na odcinku Gorzów Zieleniec - Rudnica na odcinkach prostych był nawet tor bezstykowy. Odcinek Rudnica - Chyrzyno jako tzw Kleinbahn posiadał gorszy profil a więc mniejsze promienie łuków i ostrzejsze zjazdy czy podjazdy. Cała linia po remoncie wyposażona była w podkłady strunobetonowe i szyny S49 na tłuczniu. Jedyną stacją techniczną była st. Krzeszyce która posiadała dwa tory główne plus 2 ładunkowe. Semafory kształtowe tylko wjazdowe, tarcze ostrzegawcze stałe. Były ustawione 3 semafory wyjazdowe (jeden sobie leżał) ale nigdy ich nie uruchomiono.
Pozostałe st. to Rudnica gdzie od toru szlakowego odgałęział się tor do dawnej stacji wraz z żeberkiem ochronnym. Kołczyn jeden tor boczny z rampą zabezpieczony Wk. Lemierzyce Gaj jeden tor boczny do spichlerzy też zabezpieczony Wk Słońsk z trzema torami bocznymi zabezpieczone Wk. Wjazd do st. Gorzów Zieleniec semafor B jednoramienny - wjazd tylko na tor 2. Chyrzyno sem wjazdowy 4 komorowy ustawiony po lewej stronie toru przed samym skrzyżowaniem z drogą DK22. Dwa przejazdy z SSP jeden w Łagodzinie a drugi na drodze DK22 w Debokierzu niedaleko przystanku Krasnołęg. Dla mnie było by ładniejsze odtworzenie w starszej wersji z czynną st. Rudnica i oblotem składu w celu zmiany kierunku. Jak by co to służę planami. Skąd znam tą linię ? Mimo że w profilu mam Cieszyn to jestem rodowitym Gorzowianinem a w Krzeszycach pracowałem parę miesięcy jako dyżurny ruchu do czasu zamknięcia tej stacji. :-)

Kubcio58:
Dzięki za informacje - uwzględnię je przy dalszym tworzeniu trasy :-). Czy masz może jakieś zdjęcia dworców/przystanków kolejowych?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej