Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Linia 414

<< < (9/12) > >>

rysiekchaszcz:
Lemierzyce - niestety zdjęcia nowe ale nie robione pod tekstury ale może przydadzą się.  Foto-Lemierzyce
Plan st. Krzeszyce w czasie jak była czynna.
Oraz st. Rudnica przed i po zamknięciu.

mareczek:

--- Cytat: Kubcio58 w 02 Września 2017, 14:48:42 ---Dzięki za informacje - uwzględnię je przy dalszym tworzeniu trasy :-). Czy masz może jakieś zdjęcia dworców/przystanków kolejowych?

--- Koniec cytatu ---
Mam fotkę budynku Czarnów (2005-2006 r.) i Krzeszyce z marca 2017, ale żadne nie były robione pod tekstury. Jak jesteś zainteresowany to zapraszam na priv.

rysiekchaszcz:

--- Cytat: kolejarzostbahn w 27 Maja 2017, 20:05:50 ---
--- Cytat: Kubcio58 w 27 Maja 2017, 10:40:42 ---Jeżeli tak, to trzeba byłoby zmieniać kierunek jazdy na stacji Rudnica.
Układ torowy stacji Rudnica:

--- Koniec cytatu ---
Układ torowy stacji Rudnica został przebudowany w sposób ze wybudowano tor lącznicowy umożliwiający jazdę z Kostrzyna do Gorzowa i odwrotnie bez wjazdu na stację Rudnica. Na łącznicy powstał peron wraz z malutkim budynkiem dworcowym który stoi do dziś  (posesja prywatna).

--- Koniec cytatu ---

Budynek dworcowy jeszcze tam był z czasów powstania Kleinbahn. Wybudowany był tylko łącznik i peron. Zapodałem koledze plany st. Rudnica przed i po przebudowie.

malacz91:
Witam. Jestem mieszkańcem Krzeszyc. Coś tam pamiętam z przejazdów pociągów przez moją wieść. Ponoć za bobasa jechałem pasażerskim, ale z racji wieku nie pamiętam tego. Pamiętam natomiast kursy towarowe, głównie Sm24. Linia jednotorowa, niezelektryzowana. Z tego co pamiętam, podkłady byly i drewniane i betonowe. Sama stacja w Krzeszycach to zwykły dworzec i dużo budynków z przeznaczeniem na skład bodajże buraków. Przynajmniej one były namalowane na ścianach. Tych budynków już nie ma. Po trasie w okolicach Krzeszyc pozostały tylko małe odcineczki szyn na przejazdach, mostki i wiadukt. Chcę się kiedyś wybrać pieszo lub rowerem po tym odcinku, mniej więcej od Lemierzyc do Rudnicy. Powstała w tym miejscu niby ścieżka rowerowa, ale jej jakość pozostawia dużo do życzenia. Chciałbym zobaczyć te linię w Maszynie. Sam chętnie bym ją stworzył, ale musiałbym nauczyć się obsługi edytora, który dla mnie jest trudny w zrozumieniu. Może ktoś pomoże? :) poniżej wrzucam link z przejazdu lokomotywy parowej na odcinku Kostrzyn-Lemierzyce-Słońsk-Krzeszyce-Krasnołęg. Jedyny jaki znalazlem. Może w czymś pomoże. Jakby ktoś był zainteresowany kontaktem, piszcie na PW. Pozdrawiam i miłego oglądania :)
https://youtu.be/buiYJ4tL3lI

malacz91:
Witam, czy prace nad linią zostały wstrzymane? :(

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej