Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Projekt "KPK-LK"

<< < (3/10) > >>

Jaco:

--- Cytat: EP08_015 w 19 Lutego 2017, 11:35:57 ---To juz sieci tam nie ma? Zabek chcial kiedys 2e odemnie do tego. Jak chcecie to moge pomyslec i zrobic moda et21 z bocznym patykiem.  Do dyspozycji macie takze el2 100 z kabina.
--- Koniec cytatu ---
Sieci na wielu liniach nie ma już od dawna i pogodziłem się z tym faktem, gdyż Koleje Piaskowe chylą się ku upadkowi. Nie mogłem jednak pogodzić się z tym, że zdjęto sieć trakcyjną ze stacji... Jęzor Centralny! W temacie 3E/1 z bocznymi patykami: widziałem je w Jęzorze w 1994, ale miały już zdjęte patyki przy czym miejsce po nich na krawędzi dachu pozostało https://wrphoto.eu/details.php?image_id=28552&mode=search Nigdy natomiast nie widziałem zdjęć ich pracy na polu piaskowym przy użyciu tych pantografów bocznych. 2E były stricte związane z Jęzorem i okolicami i nie sądzę, aby kiedykolwiek pojawiły się na torach Kotlarni, a jeśli mówimy o EL2 to wiadomym jest, że nigdy na Śląsku nie jeździły, choć pojazd sam w sobie jest bardzo ciekawy. Prócz KWB Konin i Turek widziałem je w pracy w KCW Kujawy, gdzie pracowały ze zwykłymi węglarkami Eaos!

Balaclava:
@Żabek, o PMPPW oczywiście wiedziałem, ale że nie było żadnych konkretnych informacji przez dłuższy czas to uznałem, że projekt upadł, więc wziąłem sprawy w swoje ręce. Nic nie stoi oczywiście na przeszkodzie, żeby powstała wersja przedstawiająca stan obecny i ten z lat 90, co moim zdaniem będzie świetnie pokazywać regres, jaki przeszły piaskówki w ciągu tych 20 lat.

EP08_015:
Moze mopa dolaczycie? Kurcze ladnie zrobiona a lezy odlogiem. Jakbym umial to sam bym ja dolaczyl do czegokolwiek np skp albo calkowa.

Wracajac do tematu mozna taka 3e1 przygotowac ale musi byc w tym sens. Jeszcze musialbym zobaczyc kabine takiej 3e1 jak sie przechodzilo na boczny patyk i czy dzialala jak el2 w kwb konin gdzie gosc ze stacji sterowal lokiem przy zaladunku. Jak chodzilem do tk to mnie kolega zabral do konina na sluzbe i widzialem caly proces zaladunku w kazimierzu i rozladunku w patnowie. I tak w kolko caly dzien.

Jaco:
@EP08_015: dokładnie na takiej samej zasadzie musiało to działać na 3E/1. Sterowanie "krokodylem" EL2 przez operatora sortowni było i jest tylko w KWB Konin.

Preki:
Bywałem w okolicy nie raz, choć dawno mnie tam nie było. Pomysł na projekt jak najbardziej popieram, bo dawne koleje piaskowe to dość wdzięczny temat, nawet gdy nie da się zrobić w pełni sprawnych wagonów "automatów" i mostów podsadzkowych (chyba że o czymś nie wiem). Jednak sieć trakcyjna na pewnym odcinku powinna być, gdyż to również była charakterystyczna cecha tych kolei, tym bardziej, że kwestia taboru to zrobienie nowych tekstur bądź delikatnych przeróbek modelu ET21.

Pytanie mam, czy projekt obejmuje stację Pyskowice PMP-PW?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej