Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Projekt "KPK-LK"
Balaclava:
Cześć wszystkim.
Od końca października tworzę fragment dawnego PMPPW, a konkretnie linie należące obecnie do Kopalni Piasku w Kotlarni. Scenariusze będą dotyczyły obsługi bocznic kopalnianych, zwałowisk, bocznicy elektrowni, pola piaskowego oraz jazdy na popychu. Sceneria jest w całości robiona w Rainsted.
Na dzień dzisiejszy (18/02/2017) w scenerii znajdują się następujące linie:
* 303: Kotlarnia - Stacja podkoparkowa Ortowice (4km + tor na pole piaskowe)
* 302: Kotlarnia - Rudy - EZ - EW - podg. Paruszowiec (25 km)
* 304: Kotlarnia - Leboszowice (zwałowisko Smolnica) - podg. Nieborowice - Krywałd - Szczygłowice (30 km)
* 306: podg. Nieborowice - Szyb Bojków KWK Sośnica (7 km)
Oprócz powyższych planuję również w dalekiej przyszłości dodać linię 301 w kierunku Pyskowic.
W najbliższym czasie wybieram się na focenie budynków przytorowych i najprawdopodobniej będę poszukiwał dobrego modelarza. Oprócz tego zwracam się do Was z prośbą o jakiekolwiek, nawet szczątkowe informacje o układzie torowym, sygnalizacji itp. tych miejsc:
* Bocznica Elektrowni Rybnik
* KWK Szczygłowice
* Szyb Bojków
W załączniku screeny, kolejno Leboszowice, Nieborowice, Kotlarnia, mapka oraz Elektrownia Rybnik.
Jaco:
Trzymam kciuki za realizację tego projektu, gdyż klimaty PMPPW i niejako GKW są mi bliskie z uwagi na zainteresowanie tematem. Dziś skrzyżowania torów 1435/785 mm w Nieborowicach już nie ma, ale semafor kształtowy dla "wąskiego" stoi. Czy w scenerii jest jakaś koparka na polu piaskowym? Zakładam, że co jest w sumie oczywiste, iż "Ortowice" będą obsługiwane przez TEM2 z KP Kotlarnia. Czy szlak do Elektrowni Rybnik pozostanie jako "bez trakcji" w sensie pozostałości po "dobrych czasach"? Warto pamiętać, że w dawnym PMPPW Katowice - "oddział" Pyskowice Kotlarnia służyły M62-07, 08 i 09 i ST44-222, 224 i 407.
Balaclava:
Stan scenerii jest taki, jak na mapach topo, czyli lata 2013-2016. Mimo że górny front zwałowy zniknął już z Leboszowic, to w scenerii on zostanie. Skrzyżowania w Nieborowicach oczywiście nie ma, ale w scenerii będą tam resztki wąskich torów ukryte w gęstych zaroślach. Koparki żadnej nie mam, ale może gdzieś w internetach znajdę jakiś model. Trakcji do Rybnika nie będzie, nie wiem jak z Tamarami, ktoś musiałby obfocić, a na Kotlarnię ot tak się nie wejdzie.
Jaco:
Najlepiej napisać pismo z uzasadnieniem do KP Kotlarnia, że interesują cię/kogoś TEM2 i może wtedy się uda spokojnie zrobić zdjęcia... Ta procedura działa bardzo często.
Żabek:
Może czasem warto pogrzebać w forumowym archiwum i zobaczyć co robią inni? A potem napisać i połączyć siły?
Widzę, że "stara wiara" już o mnie zapomniała i też młodemu koledze nie podpowie... Ech, o tempora, o mores!
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej