Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Linia053_Całkowo_zima
Stele:
W tym wpisie nawet nie ma p8 i p9 odpowiadających za zachowanie.
Mariusz1970:
Tak ma byc, iz duzo modeli jest wstawianych poprzez node...model, a nie przez *.inc?
Zdaje mi sie, ze kiedys bylo zalecenie, iz ma byc *.inc (przy ktores paczce calosciowej bylo to zmieniane narzedziem Szczawika).
AtapiCl:
Ja zamienialem #, a nie usuwalem, bo byly biale plyty. W obecnych exe # musi byc na koncu w formacie nazwapliku.tga:#
A wiec po nazwie dwukropek i znaczek informujacy co exe ma z tekstura zrobic.
W ktorym pliku brakuje :#?
Transkei:
--- Cytat: macius5991 w 13 Września 2017, 21:40:34 ---Mam problem, bo w Turowie mimo że skład widzi S1 to i tak podaje odjazd i rusza. Ponadto nie chce otworzyć drzwi :(
--- Kod: ---include ip/pkp/w4n.inc Turow#1 -5377.87 0.0 21979.6 90.0 1 2 end
include ip/pkp/w4n.inc Turow#2 -5527.87 0.0 21985.6 90.0 2 1 end
--- Koniec kodu ---
#1 otwiera na prawo, #2 otwiera na lewo, w obu przypadkach mają oczekiwać na podanie zezwalającego na semaforze. Czy te wpisy są poprawne? Niestety opis w INC jest nieprecyzyjny. Ktoś mi naprawi?
--- Koniec cytatu ---
Wszystkie W4 na L053 są wpisane po staremu, czyli nie będą prawidłowo działać. Aktualnie zasada jest następująca: po trzech współrzędnych powinny być trzy kąty, następnie liczba 1 lub 2 - 1 wpisujemy, gdy W4 jest na stacji z semaforami, 2 na przystanku bez semaforów; dalej długość peronu zaokrąglona do dziesiątek metrów + cyfra oznaczająca stronę otwarcia drzwi (czyli dla peronu o długości 300 metrów po lewej wpisujemy 301).
Dla Turowa powinno być mniej więcej tak:
--- Kod: ---include ip/pkp/w4n.inc Turow#1 -5377.87 0.0 21979.6 90.0 0 0 1 252 end
include ip/pkp/w4n.inc Turow#2 -5527.87 0.0 21985.6 90.0 0 0 1 251 end
--- Koniec kodu ---
Nie wiem jaką długość ma peron w Turowie, w powyższym przykładzie przyjąłem 250 metrów.
A tak w ogóle to mam plany odnośnie scenariuszy na L053 - aktualnie przygotowuję sobie infrastrukturę i poprawiam między innymi wpisy W4.
MaciejM:
Dzięki, wreszcie to zrozumiałem. Całej scenerii nie poprawię, ale tylko te W4 których używam. Dzięki.
--- Cytat: Mariusz1970 w 13 Września 2017, 21:47:58 ---Tak ma byc, iz duzo modeli jest wstawianych poprzez node...model, a nie przez *.inc?
Zdaje mi sie, ze kiedys bylo zalecenie, iz ma byc *.inc (przy ktores paczce calosciowej bylo to zmieniane narzedziem Szczawika).
--- Koniec cytatu ---
Tak wstawiałem bo było mi tak wygodniej, jak wspomniałem pracuję w Notepad++. Czy jest to duży błąd? Jak to wpływa na symulację?
Edit.: oczywiście wpis W4 teraz działa świetnie: AI czeka do podania semafora mimo że minął czas rozkładowego odjazdu.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej