Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Linia053_Całkowo_zima
MaciejM:
http://eu07.pl/userfiles/8463/bugs-l053_calkowo_zima.7z 1.64 MB
Zimowa wersja scenerii "Linia053_Całkowo", czyli połączone scenerie "Linia053" i "Całkowo" wraz ze stacją Dębica Towarowa i odcinkiem Wiliś - Rafineria. Wszystko robione notatnikiem - brak dostępu do 3ds'a, a nie lubię siedzieć i nic nie robić. Oczywiście zmienione będą tekstury terenu, torowiska, dachów, roślinności, zmieniłem tekstury niektórych peronów, dróg. Może uda się dodać modele zasp na peronach, coś jeszcze?
Oczywiście nie wszystko jeszcze zostało zrobione. Scenariusza nie ma tam żadnego, tylko uruchamiamy i patrzymy. Naciskając klawisz 1 (na klawiaturze nienumerycznej) przenosi nas do Sandomierza. Wypakowujemy jak zwykły dodatek, niczego nie nadpisuje.
Balaclava:
Prezentuje się nieźle, tylko te tekstury są okropne. Ściana lasu lepiej by wyglądała bez tej przezroczystości.
MaciejM:
Tak, po prostu podmieniając "masowo" i musiałem coś przeoczyć. Tutaj tex peronu zmienię na "ziemię" czy coś pasującego. I ta ściana lasu też nie pasuje, w zasadzie to nigdzie ona nie pasuje bo jest właśnie przezroczysta, używać będę drugiej, "pełnej".
loko:
--- Cytat: macius5991 w 19 Grudnia 2016, 20:22:11 ---coś jeszcze?
--- Koniec cytatu ---
Nie wiem na ile i jak pozwolą istniejące możliwości, ale np. jakieś oblodzenia, sople lodu? I dalej idąc tym tokiem myślenia, do głowy przychodzi mi oblodzenie sieci trakcyjnej i tym samym skoki i zaniki napięcia co z kolei rodzi pomysły na nowe i/lub urozmaicone scenariusze ;-)
MaciejM:
Chyba jest lepiej? Teksturę zmieniam notatnikiem, także na razie zmieniłem tex jednego fragmentu peronu.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej