Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Linia053_Całkowo_zima

<< < (8/11) > >>

EP08_015:
Blad jak u kolegi RA. Krawedzie peronow biale i nieoteksturowane. Przykład Deb Osiedle.

Stele:

--- Cytat: macius5991 w 13 Września 2017, 12:36:58 ---Z kolei peronowe\#krawedz_zolty - ktoś w paczce zmienił nazwę tekstury peronowe/#krawedz_zolty na krawedz_zolty (bez #) i nie znajduje poprawnego pliku. Dlaczego # zostało usunięte? Nowe Exe już tego nie potrzebuje?

--- Koniec cytatu ---
Moim zdaniem filtrowanie anizotropowe załatwia problem i można linię filtrować ze znośnym efektem. Jak się nie zgadzasz, to zamiast płotka w teksturze, dajesz go po dwukropku we wpisie tekstury.

Z tablicami relacyjnymi co na czacie pytałem się podłamałem. Jest na forum, jest na wiki. Sam to robiłem i od razu opisałem w dokumentacji. :(

Mam na dysku kilkaset tekstur drzew zimowych. Tak, dopiero teraz je znalazłem. Przygotowywać do wydania, czy i tak nie chcesz nic tu zmieniać i się nie spieszyć?

EP08_015:
Nawet nie mam takiego pliku #krawedz_zolty. Mam plik dds o nazwie krawedz_zolty.

Stele:
Paczka nadpisuje pliki gora_sniegu.inc, zima/pole.tga.
Stonka IC w Dębicy nie widzi swojego W4. Ciągnie pod semafor.
Perony w Dębicy mają bok mapowany górą.

MaciejM:

--- Cytuj ---Mam na dysku kilkaset tekstur drzew zimowych. Tak, dopiero teraz je znalazłem. Przygotowywać do wydania, czy i tak nie chcesz nic tu zmieniać i się nie spieszyć?
--- Koniec cytatu ---
Możesz z tego złożyć paczkę tekstur i wrzucić do testu, zobaczę co tam mamy i coś wykorzystam. Bo tutaj jadę na dosłownie kilku zimowych teksturach...

Bok mapowany górą jest w wielu miejscach, ja pracuję tylko w notatniku i tylko zmieniałem tekstury wpisem. Z poziomu notatnika nic więcej nie wycisnę. Stonka już W4 widzi, pozmieniałem. Docelowo nasz skład będzie sterowalny przez AI, rozkład aktywny.

Mam problem, bo w Turowie mimo że skład widzi S1 to i tak podaje odjazd i rusza. Ponadto nie chce otworzyć drzwi :(

--- Kod: ---include ip/pkp/w4n.inc Turow#1 -5377.87 0.0 21979.6 90.0 1 2 end
include ip/pkp/w4n.inc Turow#2 -5527.87 0.0 21985.6 90.0 2 1 end
--- Koniec kodu ---
#1 otwiera na prawo, #2 otwiera na lewo, w obu przypadkach mają oczekiwać na podanie zezwalającego na semaforze. Czy te wpisy są poprawne? Niestety opis w INC jest nieprecyzyjny. Ktoś mi naprawi?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej