Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Program odwzorowujący obwody z edytorem graficznym
miko22:
Odpowiedź w pierwszym poście, ale zacytuję, bo jest dosyć długi...
--- Cytat: miko22 w 09 Listopada 2016, 21:36:33 ---[...] Oczywiście czas ukończenia prac jest nieokreślony, jak to bywa w takich projektach, a nawet nie istnieje, bo zawsze można coś ulepszyć. Chciałbym jednak, aby przynajmniej najważniejsze funkcje działały do końca sierpnia przyszłego roku, bo przez kolejne 8 miesięcy będziemy mieć raczej mało czasu na to. Liczę też na pomoc z Waszej strony, jeśli chodzi o przystosowanie samej MaSzyny do komunikacji z tym programem, choć to w drugiej kolejności, ponieważ najpierw zajmiemy się samym edytorem, bo to trudniejsza kwestia.
Poniżej przedstawiam listę założeń, jakie ten program miałby spełniać. Jeśli ktoś ma coś ciekawego/przydatnego do dodania, to bardzo proszę o sugestie i chętnie dopiszę - głównie po to zakładam ten temat ;) [...]
--- Koniec cytatu ---
A co do LD, to TD 2 już podobno to obsługuje, a u nas w MaSzynie właśnie El Mecánico się tym zajmuje. Od jednego użytkownika działającego na obu forach dostałem schematy w LDmicro dla EU07 4E i 303E z informacją, że możemy wykorzystać do MaSzyny. El Mecánico o tym pisałem przez PW.
Mariusz1970:
Umknelo mi, sorry. To trzymam za slowo :)
Wiem, ze sie tym zajmuje EL Mechanico, tylko w efektow w Maszynie nie widze. Chyba, ze sa wyrazne, a ja nic na ten temat nie wiem.
miko22:
W MaSzynie nic z tego jeszcze nie ma. Pisał mi, że ma po prostu mało czasu...
Mariusz1970:
No i pozamiatane. Kilka lat pisania o LD. Ciagle mam nadzieje, ze Mecanico nasz kochany znajdzie czas i sile, aby to w koncu zrobic :)
El Mecánico:
Spoko spoko, jeśli ktoś jeszcze chce się zająć LD - nie widzę problemu. To, że "coś" zacząłem robić, nie znaczy, że muszę doprowadzić do końca. Cały symulator od początku istnienia przechodzi z rąk do rąk i ma się coraz lepiej, LD jako składnik może ten schemat powielać, byle lepiej się działo:)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej