SN61 w ogole jakis dziwny jest :) kiedys moze uda sie go rozgryzc, ale jeszcze nie teraz.
Na razie naprawilem obsluge pythona w bardziej zaawansowanych typach. Nawiasem mowiac, tekstura 2k na ekrany to troche przegiecie, 1k chyba bedzie wygladac calkiem przyzwoicie, zwlaszcza przy nieco ulepszonym renderingu, a obciazy system tak z 4x mniej.
Przy okazji, jest taki dosc ogolny problem logiczny na styku otwierania drzwi I obslugi ekranow -- uzywaja one tych samych klawiszy, co prowadzi do roznych sytuacji, od smiesznych takich jak AI wlaczajaca/wylaczajaca ekran zamiast otwierac drzwi na stacjach (w ST45), po bardziej powazne jak 186-2 otwierajaca drzwi na przystanku, i nie bedaca w stanie jechac dalej, bo dopoki drzwi sa otwarte wlaczony jest hamulec dynamiczny, co uniemozliwia zwiekszenie ciagu, a drzwi zamknac nie moze, bo nie ma tego w konfiguracji :d
edit:
Kolego @tmj,chcąc stestować exe o nazwie "eu07++170210.rar" wybrałem sobie do jazdy byka ET22-R004. Chciałbym zgłosić iż na tym exe nie działa przyhamowanie poślizgu które znajduje się pod klawiszem "ENTER". Nie wiem czy tylko u mnie tak jest czy u innych też.
O ile dobrze pamietam to w innych egzemplarzach ET22 dzialalo to, nie wiem czy ten sie akurat czyms rozni, czy tez cos sie w miedzyczasie popsulo, sprawdze.
edit2:
z tego co widze w widoku z zewnatrz, to po wprawieniu kol w pozlizg i nacisnieciu Enter so one na krotka chwile przyhamowane do zera, ale w tym czasie trzeba zmniejszyc ciag, bo w przeciwnym razie po chwili kiedy system przestaje dzialac i silnik znowu zaczyna napedzac kola na wysokich obrotach, to znowu zaczna sie one slizgac. To nie tak ma dzialac?