Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Exe - konwersja na C++

<< < (628/637) > >>

jakol112:
Zauważyłem błąd, jednakże nie wiem czy występuje on tylko u mnie. Po pewnym czasie jazy cienie po prostu się wyłączają. Czym może być to spowodowane?

tmj:
Zapewne jest to wspomniany przy publikacji blad -- w niektorych lokacjach cienie z jakiegos nieustalonego jeszcze powodu nie wyswietlaja sie.

W dzisiejszym uaktualnieniu:

- poprawka, dzwieki urzadzen w kabinie powinny byc odtwarzane na wszystkich zdefiniowanych pozycjach

- poprawka, usuwanie zdegenerowanych trojkatow ostrozniej wybiera geometrie do usuniecia

- zasieg generowania cieni (a tym samym, takze ich jakosc) jest teraz kontrolowana przez parametr shadowtune (przez trzeci z parametrow)  Wartosc domyslna to 1250

jakol112:
@tmj w trosce o użytkowników niebędących na bierząco z exe prosiłbym o dodanie tu archiwum eu07-data.

DieselPower:
Na ustawieniach z załącznika przy shadowtune 8192, 500, 500, 500 na Całkowo Towarowy mam między 55 a 60 FPS.
Zauważyłem jeden problem - z kabiny wszystkie cienie wyświetlają się prawidłowo; natomiast po przejściu do kamery zewnętrznej są miejsca, gdzie cieni nie ma (pojawiają się dopiero po przesunięciu kamery, po powrocie do tego samego miejsca nagle znikają). Testowane na i5-3470 + GTX1050.

mareczek:
Mi się trafił na niebie jakiś nieokreślony obiekt. Księżyc i słońce było na swoim miejscu.
Ustawienia kolegi DieselPower w wcześniejszego postu, sceneria l053_calkowo-tlk55250

I też się zgodzę, że wersja @Milek7 bardziej przypadła do gustu, szczególnie przez wygładzenie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej