Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Exe - konwersja na C++
Irek_Wd:
Co ciekawe mam aktualnego Visual C++. A o jakie dokładnie Bassety chodzi i w jakim przyklejonym wątku ich szukać? Nadal nie wiem. Ok. Już nieaktualne.
tmj:
W dzisiejszym uaktualnieniu troche ulepszymy, troche spie..my:
- operowanie mysza elementami takimi jak nastawnik i hamulec odbywa sie teraz ze zmienna predkoscia: po wcisnieciu przycisku obslugi zmiana stanu urzadzenia odbywa sie tym szybciej, im dalej odsuniemy mysz od punktu w ktorym byla w momencie wcisniecia (kierunke przesuniecia nie ma znaczenia, moze byc w gore, w bok, jak komu wygodniej)
- uwzglednione w obsludze mysza: przelacznik oswietlenia urzadzen, i "uniwersale" Tutaj uwaga, bo zaszly przy okazji pewne zmiany:
- liczba elementow typu "universal" zostala zwiekszona do 10. Definiowane sa w pliku .mmd jak dotychczas wpisami "universal0:", "universal1:" itp. az do "universal9:" Obsluga tych elementow zostala zunifikowana uproszczona do przelaczania miedzy dwoma stanami, i wywolywana jest za posrednictwem myszy, lub klawiszami 0-9 W zalozeniu daje to mozliwosc wprowadzenia pewnej liczby elementow "ozdobnych" typu drzwi, drzwi do szaf, okna itp ktore otwiera sie i zamyka, bez dalszych efektow ubocznych
- uwaga w zwiazku z powyzsza zmiana: oswietlenie urzadzen zostalo "awansowane" z dotychczasowego "universal3" na dedykowany element kabiny. Definiowane jest teraz wpisem
--- Kod: ---instrumentlight_sw:
--- Koniec kodu ---
a element 'oswietlajacy' ma definicje podobnie zmieniona na
--- Kod: ---i-instrumentlight:
i-instrumentlight_M:
i-instrumentlight_C:
--- Koniec kodu ---
zaleznie od typu zasilania. Znaczy to niestety, ze do zmiany sa istniejace .mmd chociaz powinno tutaj wystarczyc zwykle "zamien w plikach" tekstu "universal3" na "instrumentlight" wiec jest nadzieja ze da sie to zrobic bez wiekszego bolu.
Stele:
Rev 1892. Wszystko oprócz kibli, które miałem testowymi Wiggla nadpisane.
Drobny bug z klikanymi heblami wyszedł. Jeśli pojazd ma pantografy impulsowe, podniesione do góry, kliknięcie hebla "pantograf podnieś" opuszcza je i animuje hebel "pantograf opuść".
Bachus_MK:
Czy nowe pliki .mmd będą dostępne w jutrzejszym patchu różnicowym? Czy tak to działa, dobrze to rozumiem? Jeśli nie, to nie ma problemu, dostosuję sobie we własnym zakresie, tylko chciałem zapytać.
tmj:
--- Cytat: Stele w 12 Lipca 2017, 19:07:12 ---Drobny bug z klikanymi heblami wyszedł. Jeśli pojazd ma pantografy impulsowe, podniesione do góry, kliknięcie hebla "pantograf podnieś" opuszcza je i animuje hebel "pantograf opuść".
--- Koniec cytatu ---
To ograniczenie obecnego modelu sterowania -- nie ma indywidualnych komend do opuszczenia/podniesienia pantrografow, wiec obsluga jest taka sama jak przy wcisnieciu skrotu klawiszowego, tzn. klikniecie na ktorejkolwiek kontrolce jest traktowane jako komenda "przelacz pantograf" i dobierana jest animacja przelacznikow na podstawie stanu i konfiguracji.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej